Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı; "Türkiye ile Suriye'nin İdlib kenti konusunda daha 'pozitif sonuçlar üretecek' bir görüşme yapmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya, Türkiye ve İran arasındaki üçlü zirvenin tarihinin belirsiz olduğunu söyledi.

Rusya'dan Türkiye açıklaması

İdlib'de yaşananları görüşmek üzere Rusya'dan bir delegasyonun bugün Türkiye'ye gelmesi beklenirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama paylaşıldı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, "İdlib görüşmelerinden güzel sonuçlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Üçlü zirve belirsizliği

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran arasında Suriye konulu olası bir zirvenin nerede ve ne zaman gerçekleştirileceği konusunun henüz netlik kazanmadığını, liderlerin programında ayarlama yapılması için görüşüldüğünü ifade etti.

Gazetecilere konuşan Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında olası bir zirvenin tarihi ve yeri ile ilgili soru karşısında “Liderlerin programında ayarlama yapılması konusunda diplomatik kanallar üzerinden görüşmeler sürüyor” ifadelerini kullandı.

‘İran’daki koronavirüs salgını nedeniyle zirvenin orada gerçekleştirilebilmesi olasılığına dair bir cevabım yok’

Peskov, İran’daki koronavirüs salgını nedeniyle zirvenin Tahran’da gerçekleştirilmesinin ne kadar mümkün olduğuna dair bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Nitekim üçlü zirve gerçekleştirme sırası şimdi İran’daydı.

‘Dörtlü zirve konusunda yeni bir gelişme yok’

Peskov, ayrıca Rusya, Türkiye, Fransa ve Almanya’nın katılımıyla Suriye konulu bir zirve gerçekleştirilmesi ihtimali konusunda da yeni bir detay olmadığını ekledi.