AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’da bulunan bir AVM’yi hedef aldığını duyurdu. İlk gelen bilgilere göre en az 2 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandıç

AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "İşgalciler, Poltava bölgesindeki Kremençuk şehrinde bir alışveriş merkezini füzelerle vurdu. Merkez yanıyor. Kurtarma ekipleri, yangını söndürmeye çalışıyor." dedi.

AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var - Resim : 1

"Kurban sayısı tahmin edilemez"
Zelenskiy "Kurban sayısı tahmin edilemez. Rusya acizliğini sıradan vatandaşlardan çıkarmaya devam ediyor. Rusya'nın sağduyulu ve insancıl olacağını ummak faydasız." ifadelerini kullandı. Zelenskiy alışveriş merkezinde binden fazla kişinin bulunduğu belirtti. 

AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var - Resim : 2

En az 2 ölü ve 20 yaralı
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre ilk gelen bilgilere en az 2 kişi hayatını kaybetti. Füze saldırısında en az 20 kişinin de yaralandığı açıklandı.

AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var - Resim : 3

Zelenski görüntüleri yayınladı
Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kremençuk'un Poltova bölgesinde roketle vurulan AVM’den görüntüleri de yayınladı.  Kremençuk Belediye Başkanı Vitaliy Maletskiy de Amstor Alışveriş Merkezine düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılarının olduğunu belirtti fakat sayı vermedi.

AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var - Resim : 4

"AVM'de bulunanlara yönelik kurtarma çalışmaları devam ediyor"
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da Twitter hesabından görüntü paylaşarak Rusya’ya tepki gösterdi. Büyükelçi Bodnar, “Kremenchuk'ta yüzlerce insanın bulunduğu AVM'ye füze saldırısı Rusların insanlığa karşı işledikleri sıradaki suçtur. Rusya, sivillere bu denli utanmazca saldırarak terör devleti olduğunu bir kez daha ispatladı. AVM'de bulunanlara yönelik kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

AVM'ye korkunç saldırı! İçeride binden fazla kişi vardı: Ölüler ve yaralılar var - Resim : 5

"Çözüme öncelik verilmesi çağrımızı kuvvetle yineliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde bulunan bir AVM'ye roketle saldırı düzenlemesine ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, "Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde yer alan bir alışveriş merkezinin bugün, içerisinde çok sayıda sivilin bulunduğu sırada füzelerle vurulduğu, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Son günlerde Kiev dahil çeşitli şehirlerdeki sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı bu tür saldırılar Ukrayna'daki savaşın acımasızlığını bir kere daha gözler önüne sermekte, kalıcı barışa duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır. Bu vesileyle, bu yıkıcı savaşın bir an önce durdurulması ve diplomatik çözüme öncelik verilmesi çağrımızı kuvvetle yineliyoruz" denildi.