Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının üzerine iki ülkenin askeri yönden güçleri merak konusu oldu. Herkes "Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç?" gibi aramalar yapıyor. Rusya'nın kararlı duruşu Ukrayna'ya gelen desteği de azalttı. İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması...

Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, dünyanın gündemine oturdu. Ukrayna'da duyulan patlamalar ile yaralanan ve ölenler mevcut. Kimi vatandaşlar ülkelerini terk ederken kimileri de sığınaklara saklanıyor. Hal böyle olunca herkes, Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç?" sorusunu sormaya başladı. Rusya gibi büyük bir güç karşısında Ukrayna'nın askeri güç açısından nasıl bir durumda olduğu merak ediliyor. İşte,  Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması...

Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması - Resim : 1

RUSYA'NIN ASKER SAYISI KAÇ?

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in emriyle Rusya Ukrayna'yı işgale başladı. Ukrayna'da can ve mal kaybı yaşanırken, panik ve korku yaşayan vatandaşlar ülkelerini terk etmeye başladı. Bunun üzeirne dünynın en güçlü ülkelerinden biri olan Rusya'nın asker sayısı merak konusu oldu. 

Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması - Resim : 2

Global Firepower’ın 2021 raporuna göre Rusya'nın ordu gücü şöyle:

Rusya ordusu dünya sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Toplam nüfusu 141 milyon olan Rusya’nın toplam askeri personeli 3 milyon 569 bin, aktif asker sayısı ise 1 milyon 14 bin. Rusya'nın savunma harcamaları 42 milyar 149 milyon dolar ve dış borcu 539 milyar 600 milyon dolar. Rusya, 432 milyar 700 milyon dolar döviz rezervine sahip.

UKRAYNA'NIN ASKER SAYISI KAÇ?

Global Firepower’ın 2021 raporuna göre Ukrayna'nın ise ordu gücü şöyle:

Ukrayna ise dünya orduları arasında 25’inci sırada geliyor. Yaklaşık 44 milyon nüfuslu Ukrayna’nın toplam askeri personeli 1 milyon 245 bin, aktif asker sayısı 255 bin. Ukrayna'nın savunmaya ayırdığı bütçe 9 milyar 600 milyon dolar ve dış borcu 130 milyar dolar. Ukrayna, 18 milyar 810 milyon dolar döviz rezervine sahip.

Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması - Resim : 4

RUSYA UKRAYNA ASKERİ GÜÇ KARŞILAŞTIRMASI

-Rus ordusunun, 850 bin aktif askeri personeli, 250 bin rezerv personeli ve 200 bin de paramiliter kuvveti bulunuyor. Ukrayna ordusunun ise 250 bin aktif askeri personeli, 250 bin rezerv personeli ve 50 bin de paramiliter kuvveti var.

Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması - Resim : 5

-Kara kuvvetleri anlamında da Rusya 12 bin 420 tank, 30 bin 122 zırhlı araç, 6 bin 574 kundağı motorlu topçu, 7 bin 571 çekili topçu ve 3 bin 391 mobil roketatar ile Ukrayna’ya karşı üstünlüğe sahip.

Rusya'nın ve Ukrayna'nın asker sayısı kaç? İşte, Rusya Ukrayna askeri güç karşılaştırması - Resim : 6

-Rus hava kuvvetlerinde 772 savaş uçağı, 739 saldırı uçağı ve 2 binden fazla helikopter bulunurken, Ukrayna’ya ait 69 savaş uçağı, 29 saldırı uçağı ve yaklaşık 60 helikopter var.

-Rusya, 1 uçak gemisi, 15 muhrip, 70 denizaltı ve 11 fırkateynle, muhrip veya denizaltısı bulunmayan, sadece bir firkateyne sahip Ukrayna’ya karşı bu alanda da üstünlük kuruyor.

-Rus yetkililerin vurguladığı önemli bir unsur da sahip oldukları nükleer başlık sayıları. Rus nükleer cephaneliğinde, 1600 adedi balistik füze ve stratejik bombardıman uçaklarına yerleştirilmek üzere 4 bin 490 savaş başlığı olduğu tahmin ediliyor.