Biden açıkladı! Rusya'ya yeni yaptırımlar

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun 16'ncı gününde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı.

Biden açıkladı! Rusya'ya yeni yaptırımlar

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı.

İşte Biden'ın açıklamalarından satır başları:

Günün erken saatlerinde NATO ülkeleri ve G7 ülkeleriyle yeni adımlar açıklayacağız. Putin'i yine sıkıştıracağız. Öncelikle her ülke ticarette en kayrılan statüsünü Rusya ile kaldıracak. Küresel ekonominin yarısından koparacağız onları. Müttefiklerimizle bunu yapmamız çok önemli. Özgür dünya bir araya gelerek, Putin'i karşısına allıyor. Ülkemizdeki iki parti de buna öncülük ediyor.

"Putin bedelini ödemek zorunda"

Daha fazla adımlar atarak Rus ekonomisini kısıtlamaya devam edeceğiz. Rusya'dan pırlanta, deniz ürünü ve alkol (votka) ithalatını yasaklıyoruz. Çok uluslu ülkelerden borçlanmayı da yasaklayacağız. Putin saldırgan, bunun bedelini ödemek zorunda. G7 de baskısını artırıyor. Oligark listesine ailelerini de ekleyeceğiz. Rus halkından çalıyorlar ve bizim ülkelerimizde paralarını saklamaya çalışıyorlar.

"Ukrayna'da savaşmayacağız"

İhraç sınırlamaları Rus ekonomisini yerle bir ediyor. Ruble yüzde 50 değer kaybetti. Rusya borsası 2 haftadır kapalı çünkü açtıklarında çakılacaklarını biliyorlar. ABD, 1 milyardan dolardan fazla Ukrayna'ya destek sağladı. Her gün yeni teslimatlar yapıyoruz. ABD ayrıca ciddi güvenlik desteğinin de arabuluculuğunu yapıyor. Şu anda 10 binlerce ton insani yardım sağlıyoruz. Dün Polonya'da Harris 53 milyon dolarlık insani yardım için paket açıkladı. Bu çabayı bizden başka 30'dan fazla ülke destekliyor. Ukrayna'nın kendini savunması için sahip olması gereken silahlardan emin olacağız. Ukraynalı mülteciler gelmesi gerekirse burada kollarımızı açık karşılayacağız. NATO'nun her karışını korumaya hazırız. Rusya'ya karşı Ukrayna'da savaşmayacağız.

NATO ve Rus güçleri arasındaki bir çatışma 3. Dünya Savaşı demektir. Ukrayna'yı domine edeceğini düşündü başarısız oldu. ABD demokrasini hedef aldı başarısız oldu. Barışın ve güvenliğin yanındayız, gücümüzü gösteriyoruz ve sarsılmayacağız.