Şaban Sevinç’ten çarpıcı değerlendirme: Muhalefet o zaman AK Parti’yle iş birliği yapacak!

Cansu Canan Özgen'in sunduğu tv100'ün yeni programı Özgür İfade'nin konuğu olan Şaban Sevinç, seçimlerle ilgili "Eğer şimdiki muhalefet seçimi kazanır da Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu kazanamazsa ki zor gözüküyor. O zaman AK Parti’yle iş birliği yapacak, o zaman muhalefette kalacağı için AK Parti parlamenter sisteme dönmeyi daha çok isteyecek." değerlendirmesini yaptı.

tv100'ün yeni programı Özgür İfade'nin ilk konukları Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Habertürk yazarları Nagehan Alçı, Nihal Bengisu Karaca, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı oldu. Sevinç, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"MUHALEFET O ZAMAN AK PARTİ’YLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK"
Sevinç "Şimdiki muhalefet eğer seçimi kazanır da Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu kazanamazsa ki zor gözüküyor. Muhalefet o zaman AK Parti’yle iş birliği yapacak, bu AK Parti'nin de işine gelecek. AK Parti, o zaman muhalefette kalacağı için  parlamenter sisteme dönmeyi daha çok isteyecek. 'Parlamenter sisteme dönelim bir an önce, başbakanlık sistemini getirelim, meclisin en büyük partisi başbakan olsun' diyebilirler. Seçimden sonra ben mecliste geniş tabanlı bir anayasa değişikliği konusunda uzlaşılabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.