Sabancı ve Skoda, güçlerini Temsa için birleştirdi

Sabancı Holding ve Skoda Transportation, Temsa Ulaşım Araçları'nda iş birliği yaptı. Bu yatırımla şirketin yeniden ekonomiye kazandırıldığı belirtildi.

Sabancı ve Skoda, güçlerini Temsa için birleştirdi

Skoda Transportation ana ortağı PPF IndustryCo ve Sabancı Holding'in, Temsa Ulaşım Araçları yatırımının, resmen hayata geçirildiği açıklandı. TEMSA’ya gerçekleştirdikleri yatırım ile ilgili PPF Group Yatırım Direktörü ve Škoda Transportation Denetim Kurulu Başkanı Ladislav Chvátal, Türkiye pazarındaki varlıklarını güçlendirdiklerini kaydetti. 

Chvátal, "PPF Group aralarında finansal servisler, telekomünikasyon, biyoteknoloji, gayrimenkul ve makine mühendisliğinin de bulunduğu çok farklı kollara yatırım yapıyor. Bu doğrultuda, Škoda Transportation, TEMSA’nın gelecek hedeflerine ulaşmasına ve Türkiye’deki toplu ulaşımın geleceğinde öncü bir rol oynamasına katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Elektrikli araç üretecek

Küreselde teknolojik rekabetin en çetin yaşandığı sektörlerin başında otomotivin geldiğini ifade eden Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Böylesine bir dünyada TEMSA’nın sadece kaliteli üretim gücüyle değil aynı zamanda inovasyona dayalı büyüme stratejisiyle de fark yaratacağına inanıyoruz. Bugüne kadar 66 farklı ülkeye 12 binin üzerinde araç ihraç eden TEMSA’nın, dış pazarlarda daha da başarılı olup, Škoda Transportation ile birlikte potansiyelini kullanabileceğine inanıyoruz. TEMSA, toplu ulaşımın geleceği olarak gördüğümüz elektrikli araç çözümlerinde yapacağı yeni yatırımlarla sürdürülebilirlik konusunda da örnek şirketlerden biri olacaktır” ifadelerini kullandı.