Bakan Koca: 3 vatandaşımız hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçak kazası ile ilgili olarak, "Toplam hastanelerimize başvuran hasta sayısı 179 kişi oldu, hayatını kaybeden 3 vatandaşımız oldu" dedi.

Bakan Koca: 3 vatandaşımız hayatını kaybetti

Kazayla ilgili saat 03.40 sıralarında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Kazada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Vali Yerlikaya, 174 yolcu ve 6 mürettebatın da yaralandığını ve tedavilerine devam edildiğini ifade etti. Havayolu şirketi tarafından kazanın meydana geldiği uçakta 12 ülkeden 22 yabancı uyruklu yolcu bulunduğunu belirten Vali Yerlikaya, havalimanının saat 04.00 itibariyle tekrar kullanıma açıldığını duyurdu.

Uçağın enkazının kaldırma işlemi devam edecek

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, uçuşların saat 04.00 itibariyle başlayacağını ve kaza sonrası kullanılamaz hale gelen uçağın enkazının kaldırma çalışmalarına devam edileceğini bildirdi. Ayrıca hastanelerde yaralı vatandaşları bulunan vatandaşların yaralı bilgilerine de SABİM ALO 183 no'lu telefon hattından ulaşabilecekleri açıklandı.

Van'daki çığ felaketi

Yatan hasta sayımız 47. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız da 6 kişi. Yoğun bakımdaki hastalarımızın genel durumları iyi. Durumu ciddi olan bir hastamız yok. 4 hastamıza ameliyat yapıldığını söyleyebilirim.