Sabret, güneş açar

0:00/ 0:00

Ligin sonuna yaklaşırken yine heyecan daha da arttı. Beşiktaş, cumartesi günü Antalyaspor karşısında yine bildiğimiz gibiydi. Ligin biraz daha boyu uzun olsa Beşiktaş belki de şampiyon olacaktı.

Cenk ve Aboubakar ile sonuca gittiler. Acaba Ahmet Nur Çebi, Şenol Hoca'yı biraz daha erken getirseydi diye ah ediyor mudur?

Beşiktaş şampiyon gibi oynamaya devam ediyor. Sahaya baktığımızda sadece skor değil, oyununda üstünlüğünü kimseye bırakmıyor Beşiktaş.

Esnek davranabilmenin getirisini alıyor bugünlerde.

Fenerbahçe’de ise işler yine kabusa döndü. Son üç hafta da iki beraberlik aldı. Evinde küme düşme hattında ki İstanbulspor’dan 3 gol yenilerek kaybedilen iki puandan sonra Giresunspor karşısında deplasmanda 2 puan kaybedildi.

Süreç çok kritik bir hal aldı. Jesus’u kimse anlamıyor. Yine böyle kritik bir maçta Mert Hakan Yandaş ile başlamak niye?

Alınan haberlere göre Başkan Ali Koç ve Jesus bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak bu görüşmeden de Jesus ile ayrılık kararı çıkmadı.

Belli ki Sayın Koç sabrederek en azından Türkiye Kupası'nı alabileceğini düşünüyor.

Sabır elbette ki çok önemli. Ancak genç ve potansiyeli olan bir teknik adama sabredilir. Heyecani pörsümüş, egosu ve hırslarına esir düşmüş kariyerinin sonunda ki bir Hoca'ya sabredilmez.

Nitekim Beşiktaş'da Şenol Hoca ile güneş açtı. Fenerbahçe ise sabrede ede Galatasaray'ın şampiyonluğunu izliyor. 

Galatasaray ise farkı dün akşamki Başakşehir maçı ile birlikte 5 puana çıkardı.

Maçın tamamında iyi futbol olmasa da 3 puan bu kritik virajda çok önemliydi

İcardi'nin lakayıt penaltısı yüzünden Karagümrük maçında galibiyetten olmuştu Galatasaray. Dün akşam İcardi'nin golü penaltıdan atması bu bakımdan önemliydi.

Gomis'in her maç ısındırılıp oyuna alınmaması, bu krizin hâlâ bitmediğinin en somut göstergesi.

İcardi özellikle ikinci yarıda çok yorulmasına rağmen Okan Hoca'nın Gomis'i hiç tercih etmemesi düşündürücü.

Ancak sonuçta Galatasaray'da işler yine iyiye gidiyor. Bu krizler konuşulmaz. 

Sonu böyle bitmemeliydi ama Galatasaray muhtemelen İstanbulspor ve Sivasspor maçlarını kazanır ve Gomis hikâyesi mutsuz sonla biter.