Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri, PRP ile tedavi yöntemi...

Saç dökülmesi her yaştan kadın ve erkeğin karşılaştığı bir sorundur. İnsanları estetik ve psikolojik olarak etkileyen saç dökülmesi soruna en etkili yöntemlerden biri olan PRP tedavisini Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu sizler için anlatıyor. İşte, PRP ile tedavi yöntemi...

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi...

Saç dökülmesi belli bir oranda normaldir. Saç dökülmesini problem haline getiren faktör saç dökülmesinin sıklığı ve derecesidir. Günde 100 saç telinin dökülmesi normaldir ancak bu sayının üzerinde saç dökülmesi ciddi bir durumun habercisi olabilir.

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi... - Resim : 1

Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir

Sıklıkla karşılaşılan nedenler; genetik nedenler, deri hastalıkları, psikolojik sorunlar, tiroid hastalığı, anemi, gebelik dönemi, mineral eksiklikleri ve zararlı alışkanlıklardır.

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi... - Resim : 2

Erkeklerde 20'li yaşlarda saç dökülmesi daha sık görülür. Saç dökülmesinin psikolojik etkilerinin ortak bir anlamı vardır; güvensizlik ve stres. Yaşanan psikolojik etkiler daha fazla saç dökülmesine neden olabilir ve kişileri sıkıntıya sokabilir.

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi... - Resim : 4

PRP ile saç dökülmesini tedavi edebilirsiniz!

Saç dökülmesi için birden fazla yöntem mevcuttur. Tedavi yöntemleri saç dökülmesinin nedenine göre değişiklik göstermektedir. Bu yöntemlere detaylı olarak bakacak olursak;

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi... - Resim : 5

PRP ile tedavi yöntemi

PRP yöntemi, tedavide kişinin kendi kanını kullanması yöntemidir. Bu yöntemde alınan kan hücrelere bölünür ve faydalı hücreler tekrar vücuda enjekte edilir. Saç dökülmesi probleminde enjeksiyon bölgesi saç dökülmesi bölgesidir. PRP, yeni saçların büyümesini hızlandırır ve aynı zamanda büyüyen saçların kalınlığını da etkiler.

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi... - Resim : 6

PRP uygulaması sayesinde kırılgan ve seyrek saçlar onarılır. Saç köklerinizi kalınlaştırabilir ve daha dolgun bir görünüm yaratmanıza yardımcı olabilir. PRP ile saç bakımının diğer faydaları ise; saçı dökülmekten korumak, saç köklerinin canlılığını artırmak, saç kalitesini onarmak, saç büyümesini teşvik etmek ve hareketsiz saç köklerini harekete geçirmektir.

Saçlarınızın sağlığını PRP ile koruyun! Saç dökülmesinin nedenleri,  PRP ile tedavi yöntemi... - Resim : 8

Saç mezoterapisi ile tedavi yöntemi: Saç köklerine faydalı vitaminleri, antioksidanları ve mineralleri kafa derisine enjekte etmek için mikro iğneler kullanılarak tedavi gerçekleştirilir. Kişinin ihtiyacına göre uzman hekimin uygun gördüğü durumlarda PRP yöntemi ile kombine edilerek uygulanabilir.