Sağlık Bakanı Fahrettin Koca covid-19'a yakalandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 testinin 5 gün önce pozitif çıktığını ve çalışmalarını çevrim içi sürdürdüğünü bildirdi. Türkiye'de ilk vakanın çıktığı günden bu yana salgınla mücadelenin sembol ismi haline gelen Bakan Koca, 904 gün sonra covid-19'a yakalanmış oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca covid-19'a yakalandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart 2020 akşamı yaptığı açıklamayla dünyayı kasıp kavuran covid-19 virüsünün Türkiye'de ulaştığını açıklamıştı. İlk vakadan bir hafta sonra covid-19'a yakalanan 89 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetmesi üzerine Bakan Koca gözleri dolarak "Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Kendisi 89 yaşındaydı, virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı." açıklamasını yapmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca covid-19'a yakalandı - Resim : 1

İlk vakadan 904 gün sonra covid-19'a yakalandı
Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde sık sık ekrana çıkarak vatandaşlara uyarılarda bulunan ve bilgilendiren Bakan Koca, salgının Türkiye'deki sembol isimlerinden biri haline geldi. Türkiye'de ilk covid-19 vakasının çıktığı günden bugüne covid-19 pandemisiyle mücadelenin baş aktörlerinden biri olan Bakan Koca, ilk vakadan 904 gün sonra covid-19'a yakalandı.

"Yakında arkadaşlarımın arasında olacağım"
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kovid-19 testim beş gün önce pozitif çıktı. Salgınla mücadele kadar önemli bulduğum Sağlıkta Beyaz Reform çalışmalarını online toplantılarla sürdürüyorum. Yakında arkadaşlarımın arasında olacağım." ifadelerini kullandı.