Bakan Koca, illere göre vaka haritasını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka haritasını paylaştı. Koca, "Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun" dedi.

Bakan Koca, illere göre vaka haritasını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz, Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun" ifadelerini kullandı.

 

Delta Plus varyantı Türkiye'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un da arasında olduğu 3 ildeki 3 koronavirüs vakasında Delta Plus varyantının görüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk Delta Plus vakalarına Türkiye’de de rastlandığını söyledi. Delta varyantı görülen il sayısının da 30'a çıktığını duyurdu:

“Delta Plus, 3 farklı ilde olmak üzere 3 kişide görüldü. İllerden biri İstanbul. Ankara'da yok. Bu kişiler aşılı değiller. Genel durumları ise iyi. Ağır geçirmiyorlar, ayakta takip ediliyorlar. Delta varyantında ise vaka sayısı giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. Vakaların görüldüğü il sayısı da 30'u buldu.”

Vakaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Koca, "Ayakta takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil" diye konuştu.

Öte yandan Delta varyantı vakaları da artmaya devam ediyor. Bakan Koca son rakamları da basın mensuplarıyla paylaştı. Varyantın görüldüğü il sayısı 30'a yükseldi. Vaka sayısı ise 284 oldu.

Üçüncü doz olacak mı?

Üçüncü doz aşıya ilişkin de bilgi veren Koca, konulan 50 yaş sınırının Bilim Kurulu kararıyla daha aşağı çekilebileceğini kaydetti. Koca, "Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere onlara da üçüncü dozu açmış olacağız" dedi.

"Elimizde yeterli dozda aşı var"

Bakan Koca, şu ana kadar gelen aşı sayılarını da açıkladı, "Elimizde yeterli dozda aşı var" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye 35,5 milyon doz BioNTech aşısı geldiğini söyleyen Koca, "Perşembe günü 1,5 milyon doz daha gelecek. Elimizde de 8 milyona yakın aşı var. Zaten Temmuz ayında sözleşme gereği 26 milyon doz aşı gelecek" dedi.

Koca, Sinovac aşısıyla ilgili de bilgi verdi. Şu ana kadar 34 milyon doz Çin aşısı geldiğini dile getiren Koca, şunları söyledi: Dün 1,5 milyon daha geldi. Çarşamba günü 1,5 milyon daha gelmiş olacak. 37 milyon olacak. Gelmeye devam ediyor, elimizde Sinovac da var.

Tablodaki değişikliğin nedeni

Sağlık Bakanı, değişen turkuaz tablo için de değerlendirmelerde bulundu. Salgının aşı ile son bulacağına vurgu yapan Koca, illerdeki durumu herkesin görebilmesi ve buna göre hareket edebilmesi için böyle bir değişikliğe gidildiğini söyledi. Toplam rakamların ise haftalık olarak verilmeye devam edileceğini kaydetti.