Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'deprem bölgesinde salgın' iddialarına ilişkin açıklama

Bakan Fahrettin Koca, Hatay'da deprem bölgesinde salgın iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Deprem yaşayan illerimizde herhangi salgın söz konusu değil.' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'deprem bölgesinde salgın' iddialarına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da deprem bölgesinde salgın iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bölgeden alınan verilerin titizlikle incelendiğini kaydeden Bakan Koca, “Salgın hastalık olduğuna ilişkin bir tespitin belirli kriterlerle yapıldığı unutulmamalıdır. Bölgedeki tüm illerimizden düzenli olarak numune alınıyor. Alınan numunelerde tespit edilen etkenler vaka kümelenmesi şeklinde, beklenenden fazla değildir. Elimizde salgın tanımı ile örtüşen veri yoktur. Deprem felaketini yaşamış illerimizde salgın söz konusu değildir” dedi.

“DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİYORUZ”

Deprem bölgesinde su analizlerine düzenli olarak devam ettiklerini kaydeden Bakan Koca, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Adıyaman'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılması hala uygun değildir. Hatay'da Defne, Kırıkhan, Samandağ'da da uygun değildir. Şanlıurfa'da ise merkez Haliliye'de içme suyu kullanılmamalıdır.

Yaşadığımız felaketin sebep olduğu yıkım birtakım tedbirlerin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu gösterdi. Hastanelerimizin dayanıklılık kontrollerini yaptırmaya devam ediyoruz.”