Sağlık Bakanı Koca'dan Emrah Gülüşken açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona virüs Bilim Kurulu'nun sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada İsveç'ten getirilen korona virüs hastası Emrah Gülüşken'in akrabası olduğu iddialarına da yanıt verdi.

Bakan Koca, Emrullah Gülüşken ile hiçbir akrabalığı olmadığını, aracı olanlarla da hiçbir akrabalığının olmadığını söyledi. 

Koca'nın Emrullah Gülüşken hakkındaki açıklamaları şöyle: 

Emrullah Gülüşken ile hiçbir akrabalığım yok. Aracı olanlarla da hiçbir akrabalığım yok. Sosyal medyadan ulaşıldı. Büyükelçimiz ile konuştum. Hastanın Türkiye'de tedavi edilmesinin uygun olacağını ifade ettiler ve Türkiye'ye getirildi. Şu anda Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. İki gün yoğun bakımda kaldı. Ciddi solunum sıkıntısı olmamasına rağmen, kalp rahatsızlığı olduğu söylendiği için getirildi. Bizim yaptığımız takipte de akut romatizmal ateş dediğimiz tabloya bağlı kapak sorunları olduğunu gördük. Şu dönemde babanın yanı sıra iki çocuğun testi de pozitif çıktı. İki gün sonra servise alındı. Şu anda hasta takibi yapılıyor. Daha dün Rusya'dan öğrenci getirdik. Fransa'dan getirdiğimiz hasta var. Fransa'da hayatı tehlikedeyken Türkiye'de sağlığına kavuştu. Bu hasta da bir siyasi parti lideri tarafından bildirildi. Biz ücret almadan hava ambulansı hizmeti veren tek ülkeyiz.