Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor!.. 12 bin sözleşmeli personel alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS puanıyla 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor!.. 12 bin sözleşmeli personel alınacak!

KPSS sonucuna göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

bulunduğu KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları baz alınacak.

Adaylar tercihlerini 7-21 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapabilecek.

ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığı'na posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Odyolog, perfüzyonist, dil ve konuşma terapisti ile sağlık fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü öğrenim görmüş adayların 19 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığı'na şahsen başvuru yapmaları şartı koşuluyor.

Şahsen başvuru işlemini yapamayacak adaylar, Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sayfasında yayımlanan duyuru ekindeki dilekçe ve istenilen belgeleri kurumun adresine iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderebilecek. 19 Ağustos itibarıyla kuruma ulaşmayan dilekçeler geçerli olmayacak.

Daha önce müracaat etmiş ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvuru yapmaları gerekmeyecek.

12 bin kadro; 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni ile sağlık teknikeri şeklinde oluşacak.