Acil olmayan ameliyatlara korona virüs iptali

Kovid-19 Acil Anestezi Yönetimi’ni açıklayan Sağlık Bakanlığı, "Hastada Kovid-19 tanısı ya da şüphesi var ise acil olmayan cerrahiler iptal edilmeli veya ertelenmeli" dedi.

Acil olmayan ameliyatlara korona virüs iptali

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 Acil Anestezi Yönetimi ile acil cerrahiler için hasta hazırlığının nasıl yapılması gerektiğini ayrıntılarıyla belirledi. Kovid-19 Acil Anestezi Yönetimi’ne göre, hastaların ateşi, ayrıntılı fizik muayenesi, akciğer filmi ve gerekli durumlarda toraks tomografisi incelenecek. Kovid-19 olmadığı tespit edilen hastalara normal cerrahi prosedür uygulanacak.

Anestezi ve cerrahi girişim Kovid-19 hastalığının seyrini olumsuz etkileyebileceği için hastada koronavirüs tanısı ya da şüphesi var ise acil olmayan cerrahiler iptal edilecek veya ertelenecek.

Kovid-19 pozitif veya olası vakalarda, acil cerrahiler için hastalar direkt ameliyathane odasına alınacak ve mümkünse koronavirüs için ayrılmış ameliyathanelerde ameliyat edilecek. Kovid-19 için ayrılmış bir ameliyathane yoksa veya hastanın koronavirüs olduğu öğrenilirse hasta çıktıktan sonra rutin temizlik yapılacak ve varsa temaslı takibi yapılacak.