Kraliçe Elizabeth sevenlerini korkuttu! Anma Törenine de katılamadı

Glasgow'da gerçekleştirilen İklim Zirvesi'ne katılamayan 95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, "Rememberance Sunday" adlı anma törenine de katılamadı. Belini incittiği gerekçesiyle törene katılamayan kraliçe sevenlerini korkuttu.

Kraliçe Elizabeth sevenlerini korkuttu! Anma Törenine de katılamadı

Kraliçe Elizabeth, İklim Zirvesi'ne sağlık sorunları nedeniyle katılamamış ve doktorlar kraliçenin dinlenmesini tavsiye etmişti. Fakat, devamlı sağlık sowrunları yaşayan 95 yaşındaki Elizabeth'in Londra'daki Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin anısına düzenlenen geleneksel "Rememberance Sunday" adlı anma törenine katılacağı açıklanmıştı.

Ancak, Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin belini incittiği gerekçesiyle törene katılmayacağı ifade edildi. Açıklamada, “Kraliçe, törene katılım gösteremeyeceği için hayal kırıklığına uğradı” denildi.

Rememberance Sunday, sağlık sorunları yaşayan Kraliçe’nin 1 ay sonra katılacağı ilk tören olması bakımından önem taşıyordu.

Kraliçe, tahttaki yılları boyunca yalnızca 6 kez töreni kaçırmıştı. 2. Elizabeth, 1961'de Gana, 1968'de Brezilya, 1983'te Kenya ve 1999'da Güney Afrika'ya yaptığı ziyaretler nedeniyle, 1959 ve 1963 yıllarında ise hamile olduğu için törene katılamamıştı.