Şahan Gökbakar eleştirdi, Bakan Koca yanıtladı

Ünlü isim Şahan Gökbakar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Enjoy I'm vaccined" kampanyası üzerinden öğretmen ve okul personeline aşı zorunluluğu getirilmemesini eleştirmişti. Şahan Gökbakar'ın paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıt geldi.

Şahan Gökbakar eleştirdi, Bakan Koca yanıtladı

Ünlü isim Şahan Gökbakar öğretmen ve okul personeline aşı zorunluluğu getirilmemesini eleştirmiş ve açıklamalarda bulunmuştu. Gökbakar'ın eleştirilerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

"Biz turistlere verdiğimiz değeri kendi çocuklarımıza vermiyor muyuz?"

Instagram hesabından paylaştığı videoda aklındaki soruları yönelten Gökbakar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Turizm sezonuna başlarken ülkemize gelecek olan turistler kendisini güvende hissetsinler diye onlarla temas edecek olan tüm turizm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirilmişti. Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız tarafından dillendirmiş ardından da 'Enjoy I'm vaccined' adlı kampanyayla duyurulmuştu. Şimdi eğitim sezonu açılıyor ve çocuklarımızla belki de günde 7-8 saat kapalı ortamda temas edecek olan öğretmenler ve okul personelleri için aşı zorunluluğu getirilmedi. Ama beraberinde akıllara çeşitli sorular geldi. Bunlardan birincisi; acaba biz turistlere verdiğimiz değeri kendi çocuklarımıza vermiyor muyuz, veya bizim çocuklarımız turistler kadar kıymet ve özeni hak etmiyor mu? Bu sorulara mantıklı bir cevap bulamadım."

Bakan Fahrettin Koca'dan yanıt geldi

Şahan Gökbakar'ın paylaşımına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından cevap verdi.

Koca yanıtında "Şahan Gökbakar aşı konusunda öyle önemli doğruları dile getirdi ki, bir tek bilgi yanlışı diğer sözlerinden ayrılıyor. Sevgili Gökbakar, devlet turizm sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmedi. Onlara zorunluysa öğretmenlere de zorunlu olmalıydı diyemeyiz" ifadelerini kullandı.