Sahil güvenlik uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Sahil güvenlik 2022 uzman erbaş maaşı ne kadar?

Sahil Güvelik Komutanlığı, 400 uzman erbaş istihdam edeceğini açıkladı. Bunun üzerine Sahil güvenlik uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? sorusu aratılmaya başlandı. Başvurular 18-25 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Peki, Sahil güvenlik 2022 uzman erbaş maaşı ne kadar?

Sahil güvenlik uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Sahil güvenlik 2022 uzman erbaş maaşı ne kadar?

Sahil Güvelik Komutanlığı, en az lise mezunu adaylar arasından 400 uzman erbaş istihdam sağlayacak. Topçu, motorcu, serdümen, ikmal, elektrikçi, şoör, kurbağa adam ve muhafız branşlarında işe alım gerçekleşecek. Peki, Sahil güvenlik uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden 18-25 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. Sahil güvenlik 2022 uzman erbaş maaşı ne kadar? merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

Sahil güvenlik uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Sahil güvenlik 2022 uzman erbaş maaşı ne kadar? - Resim : 1

SAHİL GÜVENLİK UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sahil güvenlik uzman erbaş alımında en önemli şartı en az lise mezunu olunması. Uzman erbaş alımı; topçu, motorcu, serdümen, ikmal, elektrikçi, şoör, kurbağa adam ve muhafız branşlarından olacak. Şartların hepsi şu şekilde;

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

2. En az lise mezunu olmak.

3. 2022 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995

ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).

4. Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak.

5. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre

geçmemiş olmak (18 Nisan 2017 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).

6. Askerlik hizmetini sürdürenler için kılavuzda da yer alan uygun nitelik belgesi almak.

7. Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri (yüzme dâhil), uygulamalı sınavlar ile mülâkat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.

Sahil güvenlik uzman erbaş başvuruları; 18 Nisan 2022 saat 14:00’te başlayıp, 25 Nisan 2022 saat 11:00’de sona erecek. Başvurmak iseteyen ve şartları sağlayan adaylar,  https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

Sahil güvenlik uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Sahil güvenlik 2022 uzman erbaş maaşı ne kadar? - Resim : 2

SAHİL GÜVENLİK 2022 UZMAN ERBAŞ MAAŞI NE KADAR?

Sahil güvenlik uzman erbaş maaşları görev yapılan bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Örneğiğn terör bölgesinde görev yapan uzamn erbaşların maaşı daha yüksek oluyor. Sahil Güvenlik memur maaşları hakkında net bir bilgi bulunmamakla beraber, 2021 yılı verilerine göre Ankara eğitim uzmanı maaşları 3150 TL civarında olduğu öğrenildi.

2021 yılında yeni görev almış uzman çavuş maaşları 4500 - 5000 TL iken Doğu ya da Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları ise 6500 - 8000 TL arasında değişmekteydi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan en düşük uzman çavuş maaşı 3100 TL civarında iken, en yüksek uzman çavuş maaşı 8400 TL civarındaydı.