Sahillerde 'kontrollü normalleşme' hazırlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü toplantıda duyurduğu koronavirüs salgını tedbirlerinde kontrollü normalleşme süreciyle işletmeler açılış için hazırlıklara başladı.

Sahillerde 'kontrollü normalleşme' hazırlığı

İşletmeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısında açıkladığı kontrollü normalleşme süreciyle birlikte açılış için hazırlıklara başladı. Antalya'da da kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle müşteri ağırlamaya başladı. İşletmeler oturma alanlarını düzenlerken, şezlongların konulduğu kumsalda çalışmalar sürüyor.

Sahilde hazırlık yapan işletme sahibi Şehmuz Aslan, “Bu haberi uzun süredir bekliyorduk. Zaten hazırdık hemen hemen. Şu anda son rötuşları yapmaya başladık. Hayırlısıyla çalışmaya başlayacağız. Sezonun iyi olacağını düşünüyoruz. Bize söylenen gibi yüzde 50 kapasiteyle müşteri almaya başlayacağız. Yazın gelmesiyle pandemi azalırsa müşteri sayısını çoğaltmayı bekliyoruz" dedi.

İşletmenin sahibi Cenk Kızılırmak da “5 aylık uzun bir sürenin ardından kısıtlamaların biraz daha esnetilmesi daha iyi oldu. Çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum ama hepimize bir heyecan, umut geldi. Dün haberi aldıktan sonra masa sandalye düzenimizi aldık. Kaldırdığımız eşyaları tekrar çıkarmaya başladık. Yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlayacağız" diye konuştu.