Yangın bölgesindeki Şahan Gökbakar: Acilen helikopter istiyoruz

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, instagram hesabından canlı yayın yaparak, bulunduğu yangın bölgesine helikopter istedi. "Buranın arkası Bayırköyü ve tamamen yanmış durumda. Şelale 3 gündür yanıyor. Yangın Turgutlu köyüne ilerliyor" diyen Şahan Gökbakar yetkililerden acilen helikopter istedi.

Yangın bölgesindeki Şahan Gökbakar: Acilen helikopter istiyoruz

Şahan Gökbakar'ın acilen helikopter istediği açıklaması şöyle:

"Buranın arka tarafı Bayırköyü... Bayırköyü tamamen yanmış durumda. Evler kurtulmuş ama belki bir iki tanesi kötü durumda. Boşaltılmış durumda. Burada evleri olanlar perişan durumda, herkes zor durumda. Burası Bayırköy'den gelen yol, arka tarafımız da şelale. Bu şelale 2 3 gündür yanıyor ve buraya sadace dün öğleden sonra saatlerinde bir helikopter geldi ve yaklaşık bir 6-7 defa su döktü. Birazcık serinledi tabiyki birazcık soğutu ortam. Ama sıcağın etkisi ile burada inanılmaz kavurucu bir hava var. Devam ediyor yangın. Gördüğünüz tepeler, Turgut Şelale diye geçen tepeler... Gördüğünüz dumanlar Turgut köyüne giden bölüm.
İçmeler tarafında Armutalanı tarafında fazla ve büyük bir yangın olduğu için ilk müdahaleler oraya yapıldı. Ancak burada da müdahalenin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor.

"Kendi kontağım olan yetkililerden yardım istedim"

Kontağım olan yetkililerle iki gündür bu konuyu konuşuyorum. Sağ olsunlar çok yardımcı oluyorlar, dediğim gibi dün buraya bir helikopter geldi. Ama yeterli değil. Buranın acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Şu an buraya helikopterle su atılmadığı taktirde bu ağaçları da yakarak gelecek (Marmaris'ten gelip Selimiye'ye giden yol) ve buraları da yakacak. Buraların arkasında da yerleşim alanları var.

"Acilen birkaç helikopter rica ediyoruz"

Buraya acilen bir helikopter rica ediyoruz. Birkaç helikopter buraya gelirse bu yangın kontrol altına alınabilecek seviyede ilerliyor. Buradan da yetkililere sesleniyorum. Buraya da birkaç helikopter acilen yollanırsa buradaki yangın kontrol altına alınabilir diye düşünüyorum."