Bu otomobil 65 bin lira; Türkiye’ye gelmesi an meselesi

SAIC Motor, salgın sürecinde ikinci elini bile almanın imkansız hale geldiği Türkiye otomobil piyasasına girmeyi planlıyor. Tesla’dan daha çok satan model olan Hong Guang Mini EV fiyatlarını duyan şaşırıyor. Şirketin bu elektrikli modelinin Türkiye’ye gelmesi an meselesi. İşte detaylar...

Bu otomobil 65 bin lira; Türkiye’ye gelmesi an meselesi

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan SAIC Motor, koronavirüs salgını sürecinde ikinci elini bile almanın imkansız hale geldiği Türkiye otomobil piyasasına girmeyi planlıyor. Tesla’dan daha çok satan model olan Hong Guang Mini EV fiyatlarını duyan inanamıyor. Oldukça ilgi gören elektrikli modelin Türkiye’ye gelmesi ise an meselesi.

Çin’in devlet destekli otomobil üreticisi olan SAIC Motor, elektrikli otomobil Guang Mini EV’i yakın zamanda Türkiye’ye getirmeye düşünüyor.

Eğer Guang Mini EV yakın zaman içerisinde Türkiye’de satışa çıkarsa talep patlaması ise kaçınılmaz gibi duruyor. Satış rakamları baz alındığında Guang Mini EV satışlarının Tesla’yı geçtiği görünüyor.

Guang Mini EV fiyatlarına göz atacak olursak bu elektrikli otomobil modeli Çin’de 4500 dolar gibi bir fiyattan satılıyor.

Guang Mini EV Türkiye’de satılmaya başlanırsa kur hesabı ve vergiler de dahil 65 bin TL gibi bir fiyattan satışa sunulacak.

65 bin TL’lik bir araçtan ne beklediğinize gelecek olursak. 4 kişilik kapasiteye sahip olan otomobilde bagaj yok. Şöyle ki arka tarafı bagaj olarak kullanmak istediğinizde arka taraftaki iki koltuğu iptal etmeniz gerekiyor.

Maksimum hızı 100 km/saat olan otomobilin menzili ise 120 km ile 180 km arasında otomobilin nerede ve nasıl kullandığına bağlı olarak değişiyor.  

Yolun durumu ve yük hesabı göz önüne alındığında menzil 180 km’ye kadar çıkıyor.