Sakarya, Bursa, Kütahya, Burdur, Antalya, Mersin... Daha toprakta yatıyor... Uyanıp kafası atarsa tek ısırığı 100 kişiyi gömer

Türkiye'de çok sayıda zehirli yılan türü var. Bu türlerden bazıları hayli dikkat çekiyor. İsmini Türkiye’nin önde gelen herpetologlarından Prof. Dr. İbrahim Baran’dan "Baran Engereği" çok nadir görülüyor. Zehirli olan bu türün tek ısırığı 100 kişiyi öldürecek güçte.

Sakarya, Bursa, Kütahya, Burdur, Antalya, Mersin... Daha toprakta yatıyor... Uyanıp kafası atarsa tek ısırığı 100 kişiyi gömer

Zehirli yılan açısından bol ülkelerden biri de Türkiye. Ülkemizde zehirli yılanlar arasında da bir dağılım mevcut. Bazı zehirli yılanlar, diğerlerine göre daha fazla görülürken, bazı zehirli yılanlar ise diğerlerine göre daha az görülüyor.

BARAN ENGEREĞİ ÇOK ZEHİRLİ

Türkiye'de nadir görülen türller arasında yer alan Baran Engereği, çok sık ortaya çıkmamasıyla tanınıyor.

Baran engereğinin kuyruk ucu sarıdır. Boyları genellikle 55 santimetreye kadar ulaşan bu tür, kısa boylu bitkilerin altında, taşlık yerlerde yaşar. Tür, ismini Türkiye’nin önde gelen herpetologlarından Prof. Dr. İbrahim Baran’dan alır.

Yaşam alanları: Sakarya’da, Torosların Silifke civarındaki yerlerde habitatın uygun olduğu alanlarda dağılım gösterirler, zehirli bir türdür.