Sakarya'daki felaketin ardından Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan'dan kritik açıklama

Sakarya'da 3 asker şehit olduğu patlamaya ilişkin konuşan Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan daha önce patlama alanında yer alan patlayıcıların imha edilmesi için 15 gün boyunca soğutma işleminden geçirilmesi gerektiğini ayrıca imha işleminin yerinde yapılması gerektiğini söyledi.

Sakarya'daki felaketin ardından Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan'dan kritik açıklama

Sakarya'da havai fişek taşıyan kamyonda bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 asker şehit olurken 6 asker de yaralandı.

SOĞUTMA YAPILMADI

Patlamanın ardından açıklamalarda bulunan Afet Uzmanı Dr. Kubilay Kaptan daha önce patlama alanında yer alan patlayıcıların imha edilmesi için 15 gün boyunca soğutma işleminden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Soğutma işleminin yalnızca su ile de değil köpük benzeri malzemeler kullanılarak yapılması gerektiğini açıklayan Kaptan, burada bu işlemin yapılmadığını söyledi.

"İMHA YERİNDE YAPILMALIYDI"

Kaptan, "Zaten imha işlemi yerinde yapılması gerekir. Başka yere götürerek değildir. Orada indirilirken sürtünmeden kaynaklı kıvılcım çıkarak bu tür bir patlama yaşanmış olabilir. Patlamadan yanmadan çıkarılmış ürünler patlamaya hazır hale gelmiş materyallerdir" diye konuştu.