İngiliz basını Nusret'i kendi verdiği iş ilanıyla rezil etti

Salt Bea hareketi ile dünyada nam salan et zinciri sahibi Nusret Gökçe verdiği iş ilanı ile İngiltere'de alay konusu oldu. En son altın kaplama etleri ile gündem olan Nusret Gökçe'nin bir patates püresi için belirlediği rakam ile alacağı şefe vereceği para kıyaslandı.

İngiliz basını Nusret'i kendi verdiği iş ilanıyla rezil etti

"Ünlü Salt Bae restoranlarının Londra şubesi için şef aranıyor" ilanını veren Nusret Gökçe, İngiliz basınının hışmına uğradı. Gazeteler Nusret'in restoranında kesilen bir kasa fişini göstererek, patates püresinin fiyatına dikkat çekti ve işe alınacak şeflerin bir saatlik ücretlerinin yaptıkları püreyi yemek için yeterli olmadığını gösterdi. 

Verilen ilanda Nusret'in işe alacağı şeflere vaadettiği saatlik ücret ile ücret menüsündeki patates püresinin fiyatıyla yakın olunca, İngiliz basını affetmedi ve "Patates püresinin yutulması zor olabilir" cümlelerini kullandı.

Saati 12 Sterlinden şef aradığını ilanla duyuran Nusret, verdiği ilanda "dünyanın en ünlü et lokantalarından birinde İngiltere'den ve yurtdışından gelen en iyi malzemelerle çalışılacak" demesi ve övünmesi ise eleştirildi.

İroni kurulan haberlerde işe alınacak şefler için "Şanslı şef, eve saatte sadece 12 Sterlin artı bahşişle dönecek" denildi.

Gazetenin yaptığı hesaba göre işe alınacak şeflerin saatlik ücreti, Nusr-Et'te bir patates püresi sipariş etmeye anca yetiyor. Aynı şefin altın kaplamalı 630 Sterlinlik biftekten ısmarlaması için ise 52 saatten fazla çalışmak zorunda kalıyor.

Caterer.com'da verilen ilan viral oldu

Salt Bae'nin restoranından gelen müşteri makbuzları, ilanın ardından viral oldu. Bazı İngilizler ise sert dille eleştirerek "tek bir biftek 630 £ ve sadece dört Red Bull'un fiyatı 44 £." diye paylaşımlarda bulundular.