Şampiyonlar Ligi'nde yeni formatla taşlar yerinden oynuyor

UEFA'nın 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir sisteme geçeceği öne sürüldü.

Şampiyonlar Ligi'nde yeni formatla taşlar yerinden oynuyor

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde 2024/25 sezonundan itibaren çok büyük bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. AP'nin ele geçirdiği belgelere göre yeni sistemde gruplarda mücadele eden 32 takımdan 24'ü bir sonraki sezon yine Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak.

Kendi liglerindeki sıralamalarından bağımsız olarak her yıl 24 takımın doğrudan gruplarda yarışacağı Şampiyonlar Ligi'nde kalan 8 takımın 4'ü ise bir önceki sezonun UEFA Avrupa Ligi yarı finalistleri olacak. Söz konusu önerinin UEFA tarafından kabul edilmesi hâlinde eleme turlarından Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak takım sayısı ise 6'dan 4'e düşecek.

Eleme turlarında mücadele edecek takımların tamamı yerel liglerin şampiyonlarından oluşacak. Gruplar ise artık 4 değil, 8'er takımdan oluşacak. Böylece turnuvaya katılım hakkı elde eden her takım en az 14 maç yapacak. 

Bir sonraki sezon turnuvaya doğrudan vize alamayan 8 takımdan 4'ünün UEFA Avrupa Ligi'ne düşürüleceği yeni formatın kulüpler arasındaki maddi uçurumu büyütmesine neden olacağından endişe ediliyor.