Maske takmayan kişilerin bahaneleri pes dedirtti

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel haftalık koronavirüs risk haritasına göre, vaka sayısının en fazla arttığı iller arasında Samsun, 10’uncu oldu. Kentte maske kuralına uymayan vatandaşların bahanesi ise pes dedirtti.

Maske takmayan kişilerin bahaneleri pes dedirtti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını sosyal medya hesabından paylaştı. Koca paylaşımında, "25 Eylül-1 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin, Denizli, Samsun. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız" diyerek uyardı.

"Maske takmayı sevmiyorum"

Vaka artışı ve uyarılara rağmen kalabalık cadde ve sokaklarında maske takmayanların "Neden maske takmıyorsunuz?" sorusuna verdiği cevaplar pes dedirtti. Kentte İlkadım ilçesine bağlı Mecidiye Caddesi’nde maske takmayanlar, soruya, ‘Maske takmayı unuttum’, ‘Kimse takmıyor. O yüzden ben de takmadım’, ‘Aşımı oldum, maske takmak istemiyorum, gerek yok, maske takmayı sevmiyorum, neden takayım’, ‘Astım hastasıyım bunaldım, maskemi takmadım. ‘Aşıyı boşuna mı olduk?’ yanıtları verdi.

 "4'üncü aşıyı ol deseler onu da olurum"

Maskesini düzgün takan ve kurallara uyanlar ise maske takmayanlara tepki gösterdi. Herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade eden Celal Cerrah, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu konuda çalışmaları çok mükemmel, onun anlattıklarını dinlememiz lazım. Maske takmadan gezen ve aşı olmayan insanlara ben hayret ediyorum.

Ben emekliyim ve 3’üncü doz aşımı oldum. ‘4’üncüyü ol’ deseler onu da olurum. Yazık günah, maskesiz geziyorlar. Bizim uyarıları dikkate almamız gerekiyor.  70 yaşında insanım ben takıyorum, siz neden takmıyorsunuz? Bize neden zarar veriyorsunuz” dedi.Maske takmayan kişilerin bahaneleri pes dedirtti - Resim : 2