"Sana hangi kızı alalım oğlum?" diye büyütülen erkek çocuklar...

Her geçen gün bir kadının daha acısına ortak oluyoruz maalesef ve yasalar halen mağduru korumakta yetersiz! İşin hukuki boyutlarını hukukçu arkadaşlarıma bırakmak isterim. İşin psikolojik boyutu ise çocukluktan başlıyor... 

Çocuklarınızı büyütürken bunlara dikkat!  

Yani kadına şiddet uygulayan bu erkekleri de anneleri yetiştiriyor, bir başka kadın şekillendiriyor bu erkekleri! Evet böyle düşününce çok acıdır ki, çocukluk döneminde özellikle annelerin ve pek tabi babaların da yanlış yönlendirmeleri, erkekleri kadınlar üzerinde hak sahibi olarak hissetmelerine, onlara istedikleri gibi davranabileceklerini düşünmelerine yol açmakta. ‘Sana hangi kızı alalım oğlum’ diye şakalar yapılarak büyütülen erkek çocukları, kadınları istedikleri gibi alabilecekleri bir oyuncak gibi beyinlerine kodlamakta.

'Zorla güzellik olmaz'ı öğretin  

Her şey de olduğu gibi, şiddet konusunda da erken çocukluk dönemi kilit rol oynar. Çocuklarımızı, cinsiyet eşitliğini vurgulayarak büyütmeliyiz. Kız çocuklarımız da erkek çocuklarımız da, hem evde sorumluluk almalı, hem birbirlerine eşit saygı göstermeli, fikirleri aynı derecede önemsenmeli. Oğlumuz da odasını toplamalı, sofradan tabağını kaldırmalı, kızımız da ileride sahip olacağı meslek için cesaretlendirilmeli. En önemlisi, çocuklarımıza mutsuz oldukları yerde durmamayı, kimsenin hakkına tecavüz etmemeyi, bir bir şey istemediğinde ona saygı duymayı, zorla kimsenin kimseyi sevemeyeceğini aşılamamız gerek.

Mutlu yetiştirilmiş çocuklar bu düzeni değiştirecek  

Sevgi dolu bir ortamda, anne ve babanın sohbet edebildiği, kadın ve erkeğin fikirlerini açıkça paylaşabildiği, tartışmaların belirli bir seviyede ilerlediği, cinsiyeti için kimsenin yüceltilmediği ya da yerilmediği aileler içinde büyüyen nesiller, umut ediyorum ki, bu kara düzeni değiştirecektir.