Sanayi üretimi verisi açıklandı

TÜİK, sanayi üretim endeksini yayınladı, ağustosta aylık bazda yüzde 4,4, yıllık yüzde 10,4 yükseldi.

Sanayi üretimi verisi açıklandı

Takvim etkisinden arındırılmış verilere göre Türkiye’nin sanayi üretimi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 arttı; Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 3,4 arttı. Düzeltilmemiş verilere göre sanayi üretiminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış oldu.

TÜİK’in bugün açıkladığı sanayi üretimi Ağustos ayında yıllık yüzde 10,4 artışla beklentileri aştı. Pandemi sürecinde yıllık yüzde 31,3 daralma gösteren sanayi üretimi Temmuz’da yüzde 4,4 artışın ardından Ağustos’ta beklentilerin oldukça üzerinde arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ağustosta madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,3 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 arttı.

Sanayi üretimi verisi açıklandı - Resim : 1