Bakan Varank: Acil destek kredisi vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Artvin, Rize ve Düzce'de sel nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar için 3 yıl geri ödemesiz kredi desteği sağlanacağını açıkladı. Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. İşte detaylar...

Bakan Varank: Acil destek kredisi vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Artvin, Rize ve Düzce illerimizde selden etkilenen esnaf ve işletmelerimize destek kredisi verileceğini duyurdu. Varank, "KOSGEB vasıtasıyla bu işletmelere ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi vereceğiz. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerimiz için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sel ve yangın felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek" dedi.

Varank, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hayata geçirilen projelerin açılış töreninde, son 19 yılda Bilecik'e 20 milyar lirayı bulan yatırımlar yaptıklarını ve Bilecik'i hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi.