Bakan Mustafa Varank'tan Türkiye'nin ilk "decacorn"una ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk "decacorn"u olan Trendyol'un transfer merkezini ziyaret etti.

Bakan Mustafa Varank'tan Türkiye'nin ilk "decacorn"una ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aldığı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla 10 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşan Türkiye'nin ilk "decacorn"u Trendyol'un transfer merkezini ziyaret etti.

Bakan Varank, "Trendyol 16,5 milyar dolarlık bir değerlemeyle Türkiye'nin ilk 'decacorn'u oldu ve 11 yıllık bir firma olmasına rağmen şu anda Türkiye'nin en değerli şirketi diyebiliriz. Türkiye ekonomisinin, özellikle teknoloji firmalarının ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.

Varank, Financial Times'ta "Türkiye'nin teknoloji firmaları nasıl Avrupa'nın yıldızı oldu?" başlıklı bir makale yayımlandığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

Burada da Türkiye'de son dönemde özellikle yeni yatırımlar alan teknoloji firmalarının başarılarından bahsediliyor. Elektronik pazar yeri gibi görünse de aslında bu firmalarımız birer teknoloji firması. Sadece Trendyol'da şu anda 1200 yazılım mühendisi çalışıyor ve bütün operasyonlarına, yaptığı işlere, lojistiğinden pazarlamasına kadar faaliyet gösterdiği alanlara baktığınızda, bunların yeni nesil teknoloji firmaları olduğunu söyleyebiliriz.

"Ekosistemi toptan ayağa kaldırarak Türkiye'den daha nice teknoloji firmaları, start-up'lar çıksın istiyoruz" diyen Varank, şunları kaydetti:

Şu anda yakaladığımız başarının, özellikle yatırım fonlarının ülkemize olan ilgisinin çok daha arttığını ileride görebileceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'den daha fazla yeni Turcorn'lar ve yeni decacorn'lar çıkacak.