Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan gençlere iki yeni müjde! Katıldığı programda duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BİGG Spor Ödülleri Töreni'ne katıldı. Bakan Varank, buradaki konuşmasında gençleri ilgilendiren iki yeni müjdeyi duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan gençlere iki yeni müjde! Katıldığı programda duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Spor Ödülleri yarışması kapsamında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarını belirterek, "İnşallah bu programı geleneksel hale getirerek, spor alanında katma değerli üretimde ivme kazanacağız." dedi.

Varank, ödül töreninde, ülkenin en güçlü sermayesinin insan kaynağı olduğunu, gençlere gerçek manada güvendiklerini belirterek, zorluklara karşı dirayet gösterebilen ve girişimci ruhlu gençleri gördükçe güvenlerinin tazelendiğini söyledi.

"İLK 5'E GİREN GİRİŞİMCİLERİMİZE 1 MİLYON LİRA PARA ÖDÜLÜ VERİYORUZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, çok başarılı ve güzel işler yapan gençlerin bulunduğunu belirterek, TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişimci Programını (TÜBİTAK BiGG) çok önemsediklerini, bu programla bugüne kadar 2 bini aşkın genç girişimciye 500 milyon liranın üzerinde destek sağladıklarını, şirketlerini kuran girişimcilerin bugün dünyaya ürünlerini satabildiğini, çok ciddi ihracat yapabildiğini söyledi.

Aynı başarıyı BİGG Spor programıyla yakalamak istediklerini dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı.

"Bu programla spor alanında yenilikçi, özgün ve rekabetçi teknolojileri desteklemek üzere yola çıktık. Girişimcilerimizin ithal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi, sporda yapay zeka uygulamaları, giyilebilir teknolojiler ve daha birçok alandaki 84 yenilikçi projenin başvurusunu kabul ettik. TÜBİTAK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı üç aşamada bu başvuruları titizlikte değerlendirdi. Yenilikçi, özgün ve rekabetçi ürünler geliştirerek ilk 20'ye giren girişimlerimiz bizden ödül almaya hak kazandı. İlk 5'e giren girişimcilerimize 1 milyon liraya yakın para ödülü veriyoruz. Bunun yanında sıralamaya giren diğer girişimcilere mansiyon ödüllerini ve teşekkür belgelerini takdim edeceğiz."