Bakan açıkladı! İşte TOGG'un banttan ineceği tarih

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Gemlik'te üretim hatlarının montajı başlayan TOGG'un piyasaya çıkacağı tarihi açıkladı.

Bakan açıkladı! İşte TOGG'un banttan ineceği tarih

Yerli otomobil Togg’un piyasaya çıkacak ilk modelinin seri üretimine yönelik çalışmaların süratle devam ettiğini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Gemlik’te üst yapı inşaatı tamamlanmak üzere olan tesislerinde üretim hatlarının montajı başladı. Boyahane gibi kritik önemdeki birimlerinde ise sona yaklaşıldı” bilgisini paylaşarak “Togg ne zaman satışa çıkacak?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Varank, "İlk seri üretim aracın 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından inmesi planlanıyor. Homologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023’ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Togg hakkında yapılan eleştirilere de “Eleştirilere bakıldığında çoğunun yanlış ya da eksik bilgiden kaynaklandığını görüyoruz” diyerek, marka projelerini hayata geçirdikçe, Togg’un “Akıllı Cihaz” olarak isimlendirdiği elektrikli, ağa bağlı yeni nesil araçlar yollarda görülmeye başlandıkça, bu eleştirilerin de yerini takdir ve beğeniye bırakacağına inandığını belirtti.