Susamam şarkısı Türkiye gündemine damgasını vurdu

Şanışer’in önderliğinde bir grup rap sanatçısı “Susamam” adlı şarkıda bir araya geldi. Sosyal medyada paylaşım rekoru kıran klip; doğa, adalet, eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları gibi birçok konuda verdiği mesajlarla hem YouTube'da hem de Twitter'da 1 numaralı trend oldu.

Susamam şarkısı Türkiye gündemine damgasını vurdu

Türkiye'de birçok insan bu güne "Susamam şarkısı dinleyerek başladı. Şanışer'in liderliğinde bir araya gelen 20 rap sanatçısının seslendirdiği "Susamam" adlı şarkı dün gece yarısı 00:00’da Youtube üzerinden yayınlanmaya başlandı.,

Sosyal medyada hızla paylaşılan ve Twitter'da gündem olan “Susamam”ın tıklanma sayısı Youtube'da 700 bini geçti.

Geliri köy okullarına bağışlanacak

Şanışer bu şarkıyla sadece müzik sunmuyor. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Proje kapsamında tasarlanan #Susamam tişörtleri internet üzerinden satışa sunuldu; gelirleri köy okullarına bağışlanacak.

Instagram’da şarkıya özel olarak tasarlanan ‘Susamam’ yüz filtresiyle sanatçıların birbirine bağış konusunda meydan okuyacakları bir ‘challenge’ hareketi de başlatılacak. Bu sayede bir araya gelen sanatçıların susamadığı her sorun yalnızca farkındalık yaratmayacak, sorunların çözülmesi için bir katma değer de sağlayacak.

Klipte yer alan sokak hayvanlarının da sahiplenilmeyi beklediği öğrenildi. 

Projede Şanışer’e eşlik eden isimler ise şöyle: Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel, Kamufle

Şarkı buradan dinlenebilir. 

Susamam şarkısı Türkiye gündemine damgasını vurdu - Resim : 2

Serkan İnci'den şarkıya tepki

İncisözlük'ün kurucularından Serkan İnci, Susamam şarkısına tepki göstererek bir tweet attı. 

İnci tweet'inde Susamam etiketini kullanarak "Duyar kasmanın pornosu gibi olmuş. Yani bu kadar arabesk, bu kadar acındırma, bu kadar primcilik... Ne bileyim gerçek soruna bile değinmeden yüzeysel kavramlar üzerinden gevelemeler. Acayip bir basitlik ya. Milletin hoşuna bu gidiyor." diye yazdı.

İnci'nin bu tweet'i üzerine Susamam klibinde şarkı söyleyen isimlerden Ados da bir tweet attı ve "#susamam 'da neden serkan inci gibi olmamalıyız bölümü de yazsaydık keşke" dedi.

Serkan İnci bu tweet'e de yanıt verdi ve "neden olmamalıyız değil sevgili dostum, nasıl olabiliriz? demeyi akıl edebildiğin gün popülizm dışında gençlere gerçek bir faydan olmaya başlayacak." tweet'ini attı.