"Şanlıurfa Gençlik Buluşması" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vizyon eleştirisi: "Şanlıurfa zihin devrimi yaptık, vizyon orada değil burada!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şanlıurfa Gençlik Buluşması” kapsamında açıklamalarda bulundu. Gençler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı vizyon belgesini eleştirdi. Erdoğan, "Biz Şanlıurfa'da zihin devrimi yapacağız dedik, yaptık ve açıkladık. Vizyon orada değil burada Şanlıurfa'da." dedi.

"Şanlıurfa Gençlik Buluşması" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vizyon eleştirisi: "Şanlıurfa zihin devrimi yaptık, vizyon orada değil burada!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şanlıurfa Gençlik Buluşması" kapsamında Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Programda Erdoğan, İbrahim Tatlıses de eşlik etti.

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ööğrencilere bir müjde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu hafta YÖK Başkanımızla görüştük. 3 ve 4'üncü sınıfta formasyonu verelim, üniversiteyi bitirirken formasyon eğitimini almış olsunlar dedik, mutabık kaldık" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

oplu açılış ve mitinglerde Şanlıurfa zirve yaptı. Gençlerle buluşmalarımızda ufkumuz genişliyoruz. Şanlıurfa'da ilk defa oy kullanacak 250 bin gencimiz var.

Şanlıurfa Türkiye'nin en genç şehri. Önümüzdeki seçimlerde ilk defa oy kullanacak 250 bin gencimiz var. Böyle bir şehirde gençlerle bir araya gelmenin, bende genç bir Cumhurbaşkanı olarak mutluluğunu yaşıyorum.

"Şanlıurfa Gençlik Buluşması" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vizyon eleştirisi: "Şanlıurfa zihin devrimi yaptık, vizyon orada değil burada!" - Resim : 1

"Şu ana kadar yaptığımız toplu açılış ve mitinglerde bugün Şanlıurfa pik yaptı" 

Gençlerimizle bir araya gelmemize önem veriyoruz. Şu ana kadar yaptığımız tüm toplu açılış ve mitinglerde bugün Şanlıurfa pik yaptı. Resmi rakam 120 bin. Gençlik çantada keklik değil, çanta dolu. Sizlerle sohbetlerimizde öyle çarpıcı analizlerle öyle isabetli tespitlerle karşılaşıyoruz ki inanın bunca yıllık tecrübemize rağmen bizim de ufkumuz genişliyor. 

İnanın bunca yıllık tecrübemize rağmen bizim de ufkumuz genişliyor. Türkiye'de gençlik teşkilatını partisinin angaryasını yaptıracak bir iş değil de politikasının merkezine yerleştirmiş ilk parti biziz.

"Biz ne sağdayız, ne solda"

Biz ne sağdayız, ne de solda. Biz siyasetin merkezindeyiz. Ve Cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye vizyonuyla hazırlamaya karşılarken en çok da sizlerin gayretine güveniyoruz.

Türkiye siyasetinde bu kardeşiniz, abiniz dışında gençlik kollarından gelmiş kimse yok. 18-20 yaşından itibaren gençlik kollarında yetişmiş bir siyasetçiyim. Diğerleri öyle değil, gökten zembille inmişler. Gençlik yıllarıyla birlikte siyasette yarım asrı geriden bırakan büyüğünüz olarak artık sizlerin misafiri olduğunu rahatça söyleyebilirim. Biz kutlu bayrağı, emaneti nasıl daha önceki nesillerden geri aldıysak çok yakında sizlere devredeceğiz. Bizden önceki kuşak ve bizim kuşağımız demokrasi ve kalkınma bakımından Türkiye'nin belki de en sancılı dönemini yaşadı.

Hem altyapı hem özgürlükler konusunda yoklukların ülkesinden bölgesel ve küresel bir ülkeye ulaşmak elbette kolay değildir. Şanlıurfa'nın havalimanı böyle güzel yolları mı vardı? Nerede...

İbrahim Bey ne diyor. İstanbul'dan çıkıp buraya yol değiştirmeden geliyorsun. Eskiden 24 saattir şimdi 12-13 saat. Bu kadim mücadelenin en zor kısmını geride bıraktık. Artık ödediğimiz bedellerin, döktüğümüz alın terinin karşılığını alma vakti gelmiştir. Bunu sizinle alacağız. Artık dünyaya şöyle bakacağız; Biz dünyaya değil artık dünya Türkiye'ye baksın. Bunu sizlerle beraber başaracağız.

Hamasetle, demagojiyle, yönlendirilemeyecek bu gençliğin azim ve kararlılığından aldığımız güçle 2023'e hazırlanıyoruz. Göreve geldik, Türkiye'de 76 üniversite vardı. Ama şimdi 81 ilimizde 208 ilimiz var.

"Şanlıurfa Gençlik Buluşması" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na vizyon eleştirisi: "Şanlıurfa zihin devrimi yaptık, vizyon orada değil burada!" - Resim : 2

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Vizyon Belgesi'ne eleştiri

Bugün Bay Kemal güya zihinde ne var ne yok bunları anlatıyormuş. Elin birilerini toparlamış etmiş, uyuyanlar mı ararsın. Bunun yanında ne dediği anlaşılmayan sözler mi ararsın. Biz dedik ki Şanlıurfa'da zihin devrimi yapacağız. Ve bugün yaptık ve açıkladık.

"Vizyon orada değil, vizyon burada, Şanlıurfa'da"

Vizyon orada değil, vizyon burada, Şanlıurfa'da. Yarına dair vizyonun kalemşörleri gençler sizsiniz. Kendinize güvenin, inanın. Yarının programını da projesini de sizler hazırlayacaksınız, beraber hazırlayacağız. Bunu kimse inkar edemez. Peygamberler şehri burası.