"Kokain alabilmek için madalyamı sattım"

Brezilya ekibi Sao Paulo ile 2005 yılında FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşayan Flavio Donizete, uyuşturucu batağına düştüğünü açıklayarak, "Kokain alabilmek için madalyamı sattım" dedi.

"Kokain alabilmek için madalyamı sattım"

Flavio Donizete 2005 yılında Sau Paulo'da futbol oynarken bir dönem Fenerbahçe forması giyen Diego Lugano ve Sivasspor forması giyen Cicinho ile birlikte top koşturuyordu. Lugano kupayı almalarının ardından Cicinho ise bir kaç yıl sonra Türkiye'ye gelmişti. O zamanlar oldukça genç bir futbolcu olan Flavio'dan şoke eden itiraf geldi.

2005'te FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kaldıran Sao Paulo'nun eski oyuncusu, uyuşturucuyla yaşadığı sorunları anlattı. Sao Paulo'nun eski oyuncusu Flavio Donizete, kokain bağımlılığı yüzünden FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu madalyasını bile sattığını anlattı.

Flavio Donizete, 2005 yılında kazandıkları FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile birlikte...
Flavio Donizete, 2005 yılında kazandıkları FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile birlikte...

Sao Paulo altyapısından yetişen Donizete, 2005 yılında Paulista Eyalet Şampiyonası, Copa Libertadores ve Liverpool'u eleyerek FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonlukları yaşayan kadronun bir parçasıydı.

Globoesporte'ye açıklamalarda bulunan Donizete, "Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu madalyamı uyuşturucu almak için sattım. Yaklaşık 3 bin euro'ya sattım ve gelen paranın neredeyse hepsini kokaine harcadım. Kokaine başladıktan sonra her şeyi kaybettim. İlk başlarda ortalama bir kullanıcıydım ama kokain hayatımda daha önemli hale geldikçe sahip olduğum her şeyi yitirmeye başladım. Biriktirdiği tüm para uyuşturucuya gitmişti. Sabah, öğlen, akşam... Sürekli kokain kullanıyordum. Tüm bunlara rağmen yanımda olmaya devam eden eşim ve kızlarım dışındaki her şeyimi kaybettim. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım kokaini denemek oldu" diye konuştu.

2009 yılında Sao Paulo ile olan sözleşmesi bitince serbest kalan ve şu anda 36 yaşında olan Donizete, uyuşturucu bağımlılığından kurtuldu ve şimdilerde Sao Paulo eyaletinde bahçıvanlık yapıyor.