Örümceğin avı saniye saniye görüntülendi

Yaklaşık bir martı büyüklüğündeki devasa yarasa, sarı bahçe örümceği olarak bilinen Argiope Aurantia'nın yemeği oldu. Bir kadın tarafından kaydedilen görüntülerde örümceğin avına nasıl yaklaştığı görülüyor.

Amerika'nın Teksas eylatinde kaydedilen dehşet verici görüntülerde büyük bir sarı bahçe örümceği yaklaşık bir martı boyutlarındaki bir yarasayı avlarken kaydedildi. Poteet'teki evinin dışındaki ağları fark eden ev sahibi Annette Alaniz Guajardo, cep telefonu ile o anları kayıt altına aldı.

Görüntüleri Facebook hesabından paylaşan kadın, "Bu sabah işe giderken evimin kenarında gördüm. Bu ülkeyi seviyorum" diye yazdı. Videoda zaman zaman konuşan Guajardo, "Daha yeni geldim. Bu küçük örümceğin (aslında örümcek oldukça büyük boyutlarda) yarasaya ne yaptığını görelim" diyerek olayı anlatıyor.

Sarı Bahçe Örümceği

Amerika kıtasında görülen sarı bahçe örümcükleri sarı siyah lekelerin yanında çoğunlukla beyaz renktedir. Bilimsel Latince adı "yaldızlı gümüş yüzlü" anlamına gelir. ( Argiope cinsi "gümüş yüzlü" anlamına gelirken, özel epiteli aurantia " yaldızlı " anlamına gelir )

Erkeklerin aralığı 5-9 mm (0,20-0,35 in); dişiler 19–28 mm arasındadır (0,75–1,10 inç). Bu örümcekler rahatsız edildiklerinde veya rahatsız edildiklerinde ısırırlar, ancak zehirli değildirler. Isırıkları yaban arısıyla eş değerde acı verir.

Sarı bahçe örümceklerinin dişileri en çok bahçelerde görülür. Ağları genellikle ortada dikey olarak uzanan zikzak biçimli bir stabilyum (ekstra kalın bir ipek çizgisi) ile karakterize edilir . Örümcekler, zamanlarının çoğunu ağlarında geçirerek avın kurulmasını beklerler. Av ağa yakalandığında, örümcek ağı daha fazla tuzağa düşürmek için ileri geri hareket ettirebilir. Av güvenli olduğunda, örümcek zehirini enjekte ederek öldürür ve sonra avı daha sonra tüketilmek üzere (genellikle 1-4 saat sonra) ipek kozasına sarar. Av, kertenkeleler ve yeşil anoliler gibi küçük omurgalıların yanı sıra böcekleri de içerir.