Elon Musk işten çıkarmıştı! Türk yönetici konuştu

Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın işten çıkardığı Türk yönetici konuştu. 3 hafta içinde düzenlerinin bozulduğunu kaydeden Tuğçe Evirgen, çalışanların haklarını almak için birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Elon Musk işten çıkarmıştı! Türk yönetici konuştu

İş insanı Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından çıkardığı binlerce personelden biri olan eski teknik program müdürü Tuğçe Evirgen, haklarını almak için diğer çalışanlarla birlikte hareket ettiklerini ifade etti. 

Tuğçe Evirgen, 7500 çalışanın yarısının işten çıkarıldığını belirterek, "Böyle bir şey öngörmüyorduk ama 3 hafta içinde bütün düzen değişti" dedi.

Ankara Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdikten sonra gittiği Amerika'da 11 yıl Silikon Vadisi’nde çalıştığını söyleyen Tuğçe Evirgen “Twitter 5,5 yıldır görev yaptığım Silikon Vadisi’nde örnek bir şirketti. Çalışanlarına değer verirdi ve insanlar mutluydu. Bütün çalışanlar tek bir amaç için mücadele ederdi” dedi.

Sözcü'den Tayfun Hopalı'nın haberine göre; Data güvenliği ve kullanıcıların gizliliğinin sağlanması bölümünde yönetici olduğunu belirten ve Amerika'nın Sesi programına katılan Tuğçe Evirgen “İlk dalga ile birlikte ben de işten çıkarıldım. Çıkarılanlar tam zamanlı çalışanlar. İkinci etapta 2500 kişi Musk ile çalışmak istemediğini belirterek ayrıldılar bu yüksek bir rakam. Severek çalıştıkları şirketten ayrılma kararı aldılar. Yasal süreci başlattık. Hep birlikte hareket ediyoruz. Ayrılanlar haklarını alabilmek için toplu bir süreç içine girdiler. Ben de o sürecin bir parçasıyım” diye konuştu.