Çocuğunu yangında kaybetti! Mahkeme acılı anneyi suçlu buldu

Yeni taşındıkları dairede temizlik yapmak için kapıcıdan elektrik bağlamasını istedi. Apartman görevlisi kabloyla elektiriği bağladı. Evlerine taşındıkları gecenin sabahı yangınla uyandılar. Yangında bir evladını kaybetti bir evladı ise ağır yanıkla engelli kaldı. Savcılık ise o anneyi yetkili birini çağırmadan elektrik bağlatarak çıkan yangında çocuğunun ölümüne neden olduğu için kusurlu bularak ağır ceza mahkemesine dava açtı.

Hem evlat acısını yaşadı hem davayla şok oldu. Avcılar’da hanife Mehmet Türkşen çifti yeni aldıkları evlerine taşındılar. Taşınmadan birkaç gün önce evinde Hanife Türkşen
evinde temizlik yapmak için kapıcıdan yardım istedi kapıcı tarafından daireye uzatma kablosu elektrik bağlandı. Ancak evlerine taşındıkları gecenin sabahına yangınla uyandılar binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. O yangın oturdukları 8. kattaki daireye sıçradı. 

Duman altında kalan dairede Türkşen ailesi zorlukla kendini dışarı attı. O yangında 9 yaşındaki kızları Gülnihal hayatını kaybetti. Diğer kızları Zeynep ise ağır yanıkla engelli kaldı.

Savcılık annenin eve yetkili çağırmadan elektrik bağlattığı için çıkan yangında anneyi kusurlu buldu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya gelen bilirkişi raporunda müteahhit skandalı ortaya çıktı. Ahşaptan yapılan elektrik paneli yangına dayanıklı olmayan kablolar Gülnihal’i ölüme götürdü. Hanife Türkşen şimdi hem yitirdiği evladı için hem de geride engelli kızına bakabilmek için adalet istiyor.