Savunma Sanayii Başkanı açıkladı! Rekor ihracat

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayide ihracat rekorunun kırıldığını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı açıkladı! Rekor ihracat

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayide 3 milyar 224 bin lira ile ihracat rekorunun kırıldığını duyurdu. 

İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden HAVELSAN’ın Merkez Yerleşkesi Simülatör Hangarı'nda düzenlenen toplantıda, 2021 ile ilgili değerlendirmede bulundu.

"Sektörümüz bugün, 1500’e yakın firma ve 80.000 kişilik çalışanıyla ülkemiz ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline geldi" ifadelerini kullanan Demir'in açıklamalarından öne çıkanlar:

750’yi aşkın proje ve diğer ilgili faaliyetlerin sonucunda gelinen noktada yıllık 10 Milyar ABD Doları sektör cirosu ve yıllık 3 Milyar 224 milyon dolarlık rekor ihracat tutarına ulaşıldı. Yerli ve milli ürünler, güvenlik güçlerimizin terörle mücadele operasyonlarında, yurt içi ve yurt dışındaki harekatlarında başarıyla kullanıldı.

Dost ve müttefik ülkelerimizin envanterlerinde yerlerini alan ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken, özellikle Türk SİHA’larının oyun değiştiren konsepti dünyanın da gündemine girdi. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’e; İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi 228’e çıktı. 2020 yılı kadar olmasa da Kovid-19 salgının etkisinin devam ettiği, çeşitli gizli-açık ambargoların daha da arttığı bir yıl olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl hedeflerimize büyük oranda ulaştık.

Geçtiğimiz yıl çok önemli olarak gördüğümüz ve sizinle paylaştığımız 40 hedefimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Karada, havada, denizde, siber alanda güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak karşılamak için yeni teslimatlar gerçekleştirdik ve yeni projelere başladık. 2021 hava savunmada gerçekten önemli bir atılım yaşadığımız bir yıl oldu. Hem Hisar A+ hem de Hisar O+ sistemlerimizi tüm unsurlarıyla TSK’ya teslim ettik. Uzun menzilli hava savunma sistemimiz SİPER’in test atışlarını başarıyla gerçekleştirdik, süreci devam ediyor. 2022 yılı da geçmişte başlayan projelerimizin tamamlandığı, yeni sistemlerimizin güvenlik güçlerimize teslim edildiği, ihtiyaçlara göre yeni projelere başlayacağımız bir yıl olacak.