Şehit Eren Bülbül'ün evinden çalınanlar PKK deposundan çıktı

2 yıl önce 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül'ün evinden çalınanlar PKK'lı teröristlerin deposundan çıktı.

Şehit Eren Bülbül'ün evinden çalınanlar PKK deposundan çıktı

Giresun'da teslim olan Kawa kod adlı teröristin yer göstermesi sonucu Trabzon'un Maçka kırsalında 1 sığınak ve 4 depo bulundu. Depolarda Eren Bülbül'ün evinden çalınan erzaklar çıktı.

Giresun’un Espiye ilçesi Seydi köyü kırsalında 5 gün önce teslim olan teröristin yer göstermesi ile Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 1 sığınak ile 4 depo bulundu. Depolarda 2 yıl önce Eren Bülbül’ün şehit edildiği gün evinden çalınan erzaklar da bulundu.

Teslim olan terörist Kawa kod adlı Behrüz Düdükkanlı, güvenlik güçlerine PKK'nın kullandığı sığınak ve depoları tek tek gösterdi. 

Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Giresun İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerince 15 Mayıs Çarşamba günü başlatılan operasyonun ikinci günü terör örgütü üyesi "Kawa" kod adlı Behrüz Düdükkanlı teslim olmuştu. Terörist sorgusunda uzun zamandan PKK'dan lojistik destek alamadığını, arazi şartlarına artık dayanamadığı ve hasta olduğu için teslim olmak istediğini söylemişti.

5 yıldır bölgede ve 12 kişinin şehit edilmesi eylemlerine karışmış

Örgüt içinde ‘Cudi Zaza' kod adlı PKK'lı Mehmet Yakışır'ın grubundan yer aldığı belirlenen teröristin Trabzon'un Maçka ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit edilmesi olayları dahil 5 yıldır bölgede toplam 12 sivil ve güvenlik görevlisinin şehit edildiği tüm silahlı eylemlerde yer aldığı belirlendi.

12 sığınak ve depo yok edildi

5 yıl boyunca Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Tokat ve Ordu kırsalında kullandıkları tüm sığınakların yerini bilen Düdükkanlı'nın son olarak Trabzon'un Maçka ilçesi Akarsu mahallesi Karakabanaltı Yaylası'nda yer göstermesi sonucu 1 sığınak ile 4 deponun bulunduğu ve bu depolarda 11 Ağustos 2017 günü Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit edildiği tarihte Yolgören mahallesindeki Eren Bülbül'ün evinden çalınan erzakların da bulunduğu kaydedildi. 5 gündür Giresun ve Trabzon kırsalında yaptığı yer göstermelerinde toplam 12 sığınak ve deponun yerini güvenlik güçlerine bildirdiği, bu depo ve sığınakların imha edildiği kaydedildi.