Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın ailelerinde 24 Kasım hüznü!

PKK Terör örgütü tarafından 3 yıl önce Batman’da şehit edilen 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve Tunceli-Pülümür’de 4 yıl önce şehit edilen 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailelerinde 24 Kasım hüznü yaşanıyor.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın ailelerinde 24 Kasım hüznü!

Aybüke öğretmenin annesi bir 24 Kasım'ı daha buruk geçirecek

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın ailelerinde 24 Kasım hüznü! - Resim : 1

Batman'ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017'de, Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu. Şenay Aybüke Yalçın'ın, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan annesi, kızlarının olmadığı bir Öğretmenler Günü'nü daha buruk geçirecek.

Şehit öğretmenin annesi Zehra Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aybüke olmadan bir Öğretmenler Günü'nün daha geldiğini, bu özel günlerin kendisini çok üzdüğünü ve sevmediğini söyledi.

Kızıyla birlikte sadece bir kez Öğretmenler Günü kutlayabildiğini belirten Zehra Yalçın, "Kızım hiç değilse bir Öğretmenler Günü'nü yaşadı. Hayatında en çok istediği şey öğretmen olmaktı, müzik öğretmeni olmaktı. Çok şükür oldu da ve Öğretmenler Günü'nü yaşadı. Kızımın ilk Öğretmenler Günü'nde birlikteydik. O anı hiç unutamıyorum. Bütün öğretmenler tek tek şarkı söyledi ama Aybüke'nin söylemesi ayrı bir güzeldi. O yanık ve güzel sesiyle Moğusa Limanı'nı söyleyince 'Kızım, bütün arkadaşların güzel söyledi ama seninki bir ayrı güzeldi.' dedim. Çok mutlu oldu, ona çok sevindi. Allah'ım bütün öğretmenleri esirgesin, korusun. Hiçbirini zorda ve darda bırakmasın. Hepsinin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." diye konuştu. 

Kızının arkadaşları ve devlet yetkililerinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arkadaşları sürekli arar, gelirler. Tanımadığımız insanlar da arıyor, geliyor. Bir sürü manevi oğlum, kızım oldu. İnsanlar çok duyarlı, Aybüke'm herkese mal oldu. Herkes bağrına bastı. Herkes kabullendi. Yaşatmak için de ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Kütüphaneler, okullar, ne açılacaksa adını veriyorlar. Buna çok seviniyor, mutlu oluyorum, kızımın adının her yerde yaşayacağını duyunca. Allah razı olsun hediyeler gönderiyorlar."  

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın ailelerinde 24 Kasım hüznü! - Resim : 2

Necmettin Öğretmen’in ailesinde 4’üncü 24 Kasım Hüznü!

Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra aracı yakılan ve şehit edilen 8 aylık sınıf öğretmeni Gümüşhaneli Necmettin Yılmaz'ın (23) ailesi, evlatlarının şehadetinin ardından gelen 4'üncü 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de hüzünle karşılıyor.

Şehit öğretmenin babası Hamit ve annesi Gülay Yılmaz, evlatlarının şehadetinin ardından ona olan özlemlerini, yurdun dört bir köşesinden gelen mektup, mesaj ve telefonların yanı sıra, ara tatilde giydiği ve yıkanmayan gömleğini koklayarak gidermeye çalışıyor. 8 aylık sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesi, evlatlarının şehadetinin ardından 4'üncü 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de hüzünle karşılıyor.

‘Öğretmenlik mesleği peygamber mesleğidir’

Tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutlayan şehit Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz, öğretmenlik mesleğinin peygamberlik mesleği olduğunu belirterek, "Cehaletle savaşırken vampirler tarafından katledilen evladım Necmettin Yılmaz'ın hem şehadet yıl dönümü hem de Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Allah razı olsun ki bu millet bizi unutmadı. Tüm milletimize yanımızda olduklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Eğitim camiamıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Öğretmenlik mesleği peygamber mesleğidir. Kutsal bir meslek olduğundan, Hz. Ali efendimizin söylediği gibi, 'Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum' diye. Allah'a hamdolsun ki biz de bu eğitim camiasının içerisinde bir evlat yetiştirdik ve şehadete ulaştı. Hz. Hamza efendimize komşu oldu. Rabbim Türk'ü ilimle ve irfanla yüceltsin. Türk milletine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın ailelerinde 24 Kasım hüznü! - Resim : 3

Şehit Necmettin Öğretmen okulunda anıldı!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ı şehit eden katil teröristin öldürülmesiyle okulda sevinç yaşayan öğrenciler bir yandan da Necmettin öğretmensiz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk yaşıyor.

Şehit Necmettin Yılmaz Ortaokulunda her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Şehit Öğretmen Yılmaz, hatırlanıyor. Öğrencileri bu yıl da şehit öğretmenlerinin fotoğrafı önünde andı. Öğrenciler, öğretmenlerinin kanını yerde bırakmayan karahaman askerlere "asker selamıyla" teşekkür etti. Sınıfta toplanarak hüzünlü bir öğretmenler günü anması düzenleyen öğrenciler, şehit öğretmenin fotoğrafı önünde saygı duruşunda bulundu.

Necmettin öğretmenimizi unutmadık!

Necmettin öğretmenin öğrencisi Mustafa Çeçen, "24 Kasım Öğretmenler Gününde arkadaşlarımızla birlikte toplanıp Necmettin öğretmenimizi anıyoruz. Bugünde bir araya gelerek öğretmenimizi andık. Bu yılki Öğretmenler Günü, bizim için çok anlamlı. 2017 yılında öğretmenimiz şehit edildi, öğretmenimizi şehit eden katilin öldürüldüğü haberi bizleri sevindirirken bu yılki öğretmenler gününü Necmettin Öğretmen'siz kutladığımız için her yıl olduğu gibi bu yılda hüzünlüyüz, öğretmenimizi hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.