Şehitlerimiz için Ankara'da tören düzenlendi

Bitlis'te gerçekleşen elim kazada hayatını kaybeden şehitlerimiz için Elazığ'da bir tören düzenlendi. Akabinde Ankara'ya getirilen şehitlerimiz için Başkent'te de bir tören düzenlendi.

https://www.tv100.com/bitliste-gerceklesen-elim-kazada-hayatini-kaybeden-sehitlerimiz-icin-elazigda-bir-toren-duzenlendi-naaslar-ankaraya-getirildi-haber-542468

Elazığ'da düzenlenen uğurlama töreninin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze nakil araçlarına konuldu.

Törenin yapılacağı Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürülen naaşlar, cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

Ankara'da şehitler için düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi devlet erkanından çok sayıda ismin katılımı görüldü.

Şehitlerimiz için Ankara'da tören düzenlendi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonunda yaptığı konuşmada:

"Öncelikle şehitlerin huzurunda, musalla taşında uğurladığımız son buluşmamızda Rabbimiz bizim peygamberimizin sancağı altında da buluştursun.

Osman Erbaş Komutanımız, tevavzu, duruşuyla, mütevazi bir insandı. Yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları yolculuk esnasında yaşanan elim kazada emaneti sahibine teslim ettiler. Biz bir şeye inanıyoruz: "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz."

Şimdi 11 şehidimizi Hakk'a uğurlarken bu şehitlerimizle inşallah peygamber sancağı altında bir oluruz. Ailelerine sabırlar diliyorum. Cenaze namazına katılan tüm kardeşlerimiz özellikle teskih etti. biz şehitlerimizin teskiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için bir yolculukla ölümle karşı karşıya kaldılar. Rabbim bizlere de bu makamı din, vatan uğrunda inşallah nasip eder. Son olarak ben de tüm kardeşlerimden bir Fatiha suresi okumalarını isteyeceğim." dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.