Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti?

TRT 1 ‘in sevilen dizisi Seksenler’de Seyfi rolüne hayat veren Kemal Kuruçay hayatını kaybetti. Peki, Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti?

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti?

Seksenler dizisinin Seyfi’si Kemal Kuruçay’ın Seksenler dizisi setinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Kemal Kuruçay kurtarılamadı. Vefat haberinin ardından ‘Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti?’ sorularına yanıt arandı. Peki, Seksenler’in Seyfi’si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında vefat etti? İşte, Kemal Kuruçay biyografisi…

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 1

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemal Kuruçay'ın vefat haberini sosyal medya hesabından, "Tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi Kemal Kuruçay'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle duyurdu.

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 2

ALİ GÜVEN: EZBERİNİ OKURKEN YERE YIĞILDI

Seksenler Dizisi'nin yapımcısı Birol Güven'in ağabeyi Ali Güven, Kemal Kuruçay'ın rahatsızlanmadan 1 saat önce sete gelerek hazırlık yaptığını, ezberini okurken yere yığıldığını gördüklerini, 112 Acil'e haber verdiklerini söyledi.

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 3

Hastanede 45 dakika boyunca müdahale edildiğini belirten Ali Güven, "Burada 45 dakika arkadaşlar mücadele ettiler, ancak kurtaramadık. Şimdi eşi geldi, evlatlarını bekliyoruz nereye gömülecek, nereye gidecek kendileri karar verecekler. Biz de karar verilene kadar onlara burada yardımcı olacağız" dedi.

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 4

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kemal Kuruçay'ın çocuklarının Ankara'dan yola çıktığı, cenazeyi Ankara'ya götürerek burada toprağa verecekleri öğrenildi.

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 5
KEMAL KURUÇAY KİMDİR?

Tiyatro ve sinemanın usta ismi Kemal Kuruçay, 10 Haziran 1962 tarihinde dünyaya geldi. Kemal Kuruçay, doksanlı yıllarda tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturdu. O dönem ikilinin birlikte oynadığı İstanbul Bura mı isimli bir sinema filmi vardır. Mehmet Karagül trafik kazasında hayatını kaybettikten sonra Kemal Kuruçay oyunculuk kariyerine yalnız devam etti.

 Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 6

1996'da Atv televizyonunda yayınlanan Gurbetçiler isimli dizide oynadığı Fırıldak Cemil karakteriyle tanındı ve sevildi. Sonraki yıllarda İnce İnce Yasemince ve Reyting Hamdi isimli komedi dizilerinde oynadı.

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 7

Kemal Kuruçay, 2002'de TGRT'de yayınlanan Zor Baba isimli dizide Özkan Amca karakterini canlandırarak Engin Günaydın ile beraber başrolde yer aldı. 2003 yılında ise sinema filmi Ömerçip'te rol alan oyuncu sonraki yıllarda Şöhretler Kebapçısı (2003), En iyi Arkadaşım (2004), Çılgın Yuva (2005), İnadım İnat (2005), Pulsar (2008), Sevgili Düşmanım (2008), Kutsal Damacana 2: İt Men (2009) gibi yapımlarda çeşitli rollerde oynadı.

 Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 8

2010 yılında çekimlerine tekrar başlanan ve FOX (Türkiye) kanalında yayınlanan Yasemince'nin yeni bölümlerinde Faysal karakterini oynamıştır. Oyuncu 2012 yılından itibaren TRT 1'de yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan isimli dizide Villanın Kahyası Şükrü karakterini oynayarak büyük ilgi topladı.

Seksenler'in Seyfi'si Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında, neden vefat etti? - Resim : 9

Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kurucularından olan Kuruçay, hocalık yapmaya devam ediyordu.