Yağışlı hava yurdu ne zaman terk edecek? Meteoroloji uyardı... devamı geliyor

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girerken meteorolojiden de peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar ise yağışlı havanın ne zamana kadar süreceğini merak ediyor. İşte Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü yurt genelindeki hava durumu bilgileri

Yağışlı hava yurdu ne zaman terk edecek? Meteoroloji uyardı... devamı geliyor

Haziran ayının son haftalarına girmişken yurdu haziran yağışları etkisi altına almış durumda. Marmara bölgesindeki etkili yağış sel ve su baskınlarına neden oldu.

Vatandaşlar ise yağışlı havanın ne kadar süre daha devam edeceği konusunu tartışıyor.  Meteoroloji internet sitesindeki 5 günlük hava tahmin durumuna göre yağışlı havalar yurtta yer yer etkisini göstermeye devam edecek.

Vatandaşlar ise yine sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Gök gürültülü sağanak geliyor

Cumartesi günü yağmurlu hava yurdun belirli bölgesinde etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Marmara kıyıları ve Karadeniz batı bölgelesi gök gürültülü yağışlara teslim olacak.

Yağışlar iç kesimlerde şiddetiki artırara Ege bölgesine ulaşacak. İstanbul ve Ankara’da yağışlar sürerken Manisa ile çevre illerinde de gök gürültülü sağanak yağışlar kendisini gösteriyor.

Pazartesi günü ise yurdun batısına baktığımızda yağışların devam ettiği görülüyor.

İstanbul’da sıcaklıklara bakıldığında en yüksek sıcaklık 27 derece en düşük sıcaklık ise 19 dereceyi buluyor.

Yağışların önümüzdeki hafta Salı gününe kadar süreceği Marmara Bölgesi’nde güneş yüzünü tekrar göstermeye başlayacak.

Başkent Ankara’da ise yağışlar devam edecek. Sıcaklık en yüksek 27, en düşük ise 16 derece olarak ölçüleceği öngörülüyor. ,

Çarşamba günü Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Rize, Arvtin ve Ardahan'da yağış öngörülürken diğer illerde ise güneş yüzünü tekrar gösterecek.