Selami Kuran'dan dikkat çeken sözler: 6’lı masayı bir araya getiren temel unsur sadece sistem karşıtlığı!

tv100'ün ekranlarının ilgiyle izlenen programı Eşit Ağırlık'a konuk olan Prof. Dr. Selami Kuran muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını açıklamamasıyla ilgili "Temel sebebi aday profili noktasında Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Akşener arasında bir uzlaşma olmadığı kanaatindeyim." dedi.

Akademisyen - Hukukçu Prof. Dr. Selami Kuran, Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Hasan Sınar, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı adayını açıklamasıyla ilgili Kuran "6’lı masayı bir araya getiren temel unsur sadece sistem karşıtlığı. Bu tek başına yeter mi? Yetmez. Adaylık meselesine gelince Akşener’in buradaki tutumunun belirleyici olacağını düşünüyorum. Siyaseten ana muhalefet liderinin aday olması hakkıdır. Eğer bu konuda bir zorluk varsa ki olduğu görülüyor. Açıklanmamasının temel sebebi aday profili noktasında Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Akşener arasında bir uzlaşma olmadığı kanaatindeyim. Bu nedenle gecikiyor." değerlendirmesini yaptı.