Selma Ann Desmond'un kardeşinden Ayşe Özyılmazel’e ağır sözler: Ayşe hanım senden kadın hakları savunucusu olmaz

Selma Ann Desmond'un kardeşinden Ayşe Özyılmazel’e ağır sözler geldi. Neriman Erman, "Ayşe hanım senden kadın hakları savunucusu olmaz. Hangi hakla kadın hakları savunuculuğu yapıyorsunuz? Sen ablama vicdanlı davranmadın" dedi.

Köşe yazarı Mehmet Üstündağ’ın Defne Samyeli hakkında yaptığı “Geçmişinden Kurtulamazsın” başlıklı haber sosyal medyayı karıştırdı. Ayşe Özyılmazel, Üstündağ’a tepki gösterdi ve “Kızlar rica ediyorum, paylaşın bu haberi. Kendi fikrinizi yazın. Defne, Zeynep, burcu fark etmez! Bu korkunç dil kadını göz göre göre eziyor. Varlığını, kimliğini hiçe sayıyor” diyerek sosyal medyadan kampanya başlattı. 

Ayşe Özyılmazel’in kadın hakları savunuculuğu yapması Selma Ann Desmond’un yazar kardeşi Neriman Erman’ı çileden çıkardı. Özyılmazel, 2011 yazında Selma Ann Desmond’dan 17 gün önce boşanan Ali Taran’la gösterişli bir düğünle evlenmişti. Kanser hastası olan Selma Ann  Desmond bu duruma çok üzülmüş, sosyal medyadan duyduğu acıyı paylaşmış ve 5 ay sonra da vefat etmişti.

“GEÇMİŞTE ABLAMA HİÇ MERHAMETLİ, HİÇ VİCDANLI DAVRANMADI”

tv100’de ekrana gelen Magazin Hattı programına konuşan Selma Ann Desmond’un kardeşi Neriman Erman, Ayşe Özyılmazel’e ateş püskürdü.

İşte Erman’ın açıklamaları:

“Ben Mehmet Üstündağ’ın yazısını okudum. Evet doğru geçmişimizden kurtulamayız. Hepimiz yaptığımız hataları taşımak yüklenmek zorundayız. Ancak Ayşe hanımın cevabını okuduğumda işte o zaman Mehmet beyden daha hırçın bir tavır hissettim. Daha sonra twitter’da da yazdıklarını gösterdiler, gördüm. Orada da kadınları yanına çağırarak azmettirici, saldırgan bir tavır olduğunu gördüm. Ayşe hanımın kadınlarla ilgili neyi savunduğunu hiç anlamış değilim. Ayşe hanımın geçmişte ablama hiç merhametli, hiç vicdanlı davranmamış bir kadın olarak kadın savunuculuğu yapması evet bana biraz ters geldi.”

“FIRSATÇILIK YAPIYOR”

“Nedense Ayşe hanımın Mehmet beyin yazısının üzerinden fırsatçılık yaptığını hissettim. Yani kendi geçmişinden kurtulmak istediğini ve bunu kadın hakları savunucusu adı altında yapmaya çalıştığını hissettim. Yani geçmişte Ayşe hanım empati yapmamış biri olarak, empati duygusu olmayan biri olarak, empati duygusu iyi bir ruh ve tabii zeka gerektiren bir şey… Bunlar olmadan siz hangi cüretle, hangi hakla, hangi sıfatla kadın hakları savunuculuğu yapıyorsunuz? Çok merak ediyorum.”

“BİR KADININ HASTA OLMASINI UMURSAMADI”

“Ayşe hanımın cevabında, cümlesini bitirişinde ya diyor galiba… Üslupları hep hırçın ve saygısız. Zaten saygısı olsaydı, ben bunları konuşuyor olmazdım. Başka bir kadının hasta olmasını umursamayan bir kadın olarak Ayşe hanım siz sadece geçmişten kurtulamazsına mı takıldınız?”

“HATA YAPMADINIZ, BİLE BİLE İSTEYE İSTEYE GÜLE GÜLE YAPTINIZ”

“Siz geçmişiniz de bir hata yapmadınız. Siz geçmişinizde bile bile, isteye isteye, güle güle yaptığınız şeyler var. Ve hepimiz gibi siz de bunu taşımak zorundasınız. Biz de sayenizde maalesef ki, geçmişimizdeki senden kurtulsak istesek de kurtulamıyoruz. Bunları söylerken aklıma bir söz geldi. Güzel bir sözdür. Darı unundan baklama, incir ağacından da oklava olmaz. Ayşe hanım senden de kadın savunucusu olmaz.”