Selülite karşı yeni yöntem, EnzimatikHA...

Kadınların hayatını kabusa çeviren selülite karşı uygulanan yöntemler arasına bir yenisi daha eklendi. EnzimatikHA ile aynı zamanda ameliyat izleri, yara izleri ve derin çatlaklar tedavi edilebiliyor.

Selülite karşı yeni yöntem,  EnzimatikHA...

Selülit tedavisi için kullanılan EnzimatikHA, ciltteki eski ve kısalmış kollajen liflerin temizlenmesini sağlıyor. Cildi serbestleşmesine bağlı olarak dalgalı görünümlü olan ciltte düzelme sağlanıyor. 

En basit tabirle cildin portakal kabuğuna benzer dalgalı bir hal almasıyla farkedebileceğimiz selülit  özellikle deniz mevsiminde kadınların kabusu haline geliyor. Selülitin birçok sebebi var. Ancak bunların başında hareketsiz bir yaşantı ve genetik faktörler geliyor.

Selülit tedavisinde kullanılan Pb serum yani ‘enzimatikHA’ selülitten yakınan birçok kadının derdine çare olabilicek bir yöntem. 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Betül Şengör,  yaz aylarının yaklaştığı bu dönemde selülit tedavisine başlamayı düşünenler için bir açıklama yaptı. 

Selülitin sadece şişmanlarda değil zayıflarda da görüldüğünü belirten Dr. Betül Şengör,  selülitin ilk evresinde cildin sıkıldığında portakal görünü verdiğinini,  ikinci evresinde ise elle sıkılmasa da normal duruştu farkedilmeye baylandığını anlattı.  Üçüncü evrede cillte dolaşımın iyice bozulmaya ve çukurlar oluşmaya başlıyor. Dördüncü evrede ise bu çukurlar yağ ile dolarak dışarıya çıkmaya başlıyor.  

Portakal görünümü 

Selülit, kozmetik ve tıp literatürüne ‘peau d’orange’ olarak adlandırılıyor. Selülitin ilk evresi hastaları kilolu ya da zayıf olmasına bakmadan seçiyor. Ancak bu evrenin besleme ile de ilişkisi bulunuyor. Cilt bölgesinde ödem ile toksinler atılamadığı için dolaşım bozukluğuna bağlı selülit oluşuyor. Elle sıkıştırıldığında dalgalı, portakal kabuğu görüntülü bir cilt olur oluşuyor. 

Ciltte dalgalı görüntü

Selülitin bir sonraki evresinde, elle sıkıştırılmadan, normal duruşla bile dalgalı cilt görüntüsü olduğunu göze çarpıyor. Dr. Sengör, “Burada kollajen lifler azalmış, kısalmış, eskimiş ve ciltte hafifçe çukurlaşmalar başlamıştır. Üçüncü evrede ciltteki bozulmalar ve gevşemeler artmış, bu da yuvarlak ortasından çökük veya çekintili çukurlukların belirginleşmesi ile rahatsız edici görünüme neden olur. Dördüncü ve son evrede, derin çukurlukların çevresinde dolaşımın daha da bozulmasıyla, yağ birikimlerinin çukurluğun tam tersi, dışarıya doğru çıkıntılar yaptığı lobuler, glanduler evredir. Selülit problemi olan çoğu kadında bu saydığım tüm evreler vücudunun çeşitli bölgelerinde aynı anda vardır ve mixt tip yani karışık tip selülitten söz edilir” ifadelerini kullandı.

EnzimatikHA nedir, nasıl uygulanıyor?

“Selülit tedavisi için kullanılan EnzimatikHA, ciltteki eski ve kısalmış kollajen liflerin temizlenmesini sağlayarak cildin serbestleşmesine ve dolayısıyla dalgalı cildin düzelmesini sağlamaktadır” diyen Dr. Şengör, EnzimatikHA’nın yeni kollajen yapımını uyararak cildin yeniden restore edilmesini ve dalgalı cilt görünümünün iyileştirilmesini hedeflediğini anlattı. Dr. Betül Şengör, ‘’EnzimatikHA, içerisinde bulunan hyaluronik asit, cildin derinden nemlendirilmesini sağlayarak, cildin hücrelerinden olan fibroblastların yeni kollajen üretmelerini tetikleyebilir. Ayrıca hyaluronik asit kendi kendinin de çoğaltılmasını sağlayan güçlü bir maddedir’’ şeklinde konuştu.

Enzimatik hyaluronik asit içinde üç çeşit enzim olduğunu belirten Dr. Betül Şengör, bunlardan kollajenaz enziminin, yeni kollajen yapımını uyardığını, lipaz enziminin yağ hücresinin içindeki yağların eritilmesini sağladığını ve liyazın ise şekerlenmeyi azaltarak ödemi çözebildiğini vurguladı.

Dr. Betül Şengör, selülit tedavisindeki dalgalı cilt görünümüne veya portakal kabuğu görünümüne neden olan ödemi azaltmak için low pbserumun kullanıldığını; çukurların olduğu ileri dereceli selülit tedavisinde high pbserumun kullanıldığını; yağ çıkıntılarının ve bölgesel fazlalıkların olduğu alanlarda ise yağ azaltıcı etkileri olabilen medium pbserumun kullanıldığını ifade etti.

Enzimatik hyaluronik asitin, sadece selülit tedavisinde değil, ciltteki derin adeta birbirine yapışık gibi görünen kırışıklıkların olduğu boyun ve dekolte bölgelerinde, karın bölgesinde ve kollarda da kullanım alanlarının mevcut olduğunu anlatan Dr. Betül Şengör, ayrıca kollajenaz içeriği sayesinde EnzimatikHA’nın eski ameliyat izlerinde, yanık izlerinde ve keloid tedavisinde başarılı bir şekilde kullanıldığını sözlerine ekledi.

Seanslar kişiye göre değişiyor

Seans aralıkları aralıklarıyla sözlerini tamamlayan Dr. Şengör, “2-4 hafta arayla tek seans veya bölge büyükse, çoklu seanslar olarak 2-6 seans ve/veya olarak belirlenir. 3 hafta arayla aynı seansta 1 veya 2 enzimatikHA olarak gerektiği ölçüde tek seans olmak üzere diğer tedavilerle kombine etmek veya çoklu seanslarla 4-6 seansa tamamlamak şeklinde ilerlemesi tavsiye edilir” ifadelerini kullandı.