Senemoğlu köy heyeti Ardahan'da karantinaya alındı

Göle'nin en büyük köylerinden olan Senemoğlu köyünde, köy muhtarı ve heyeti, ilçe kaymakamı Haluk Koç ile görüşmek için geldikleri kaymakamlık binasında, güvenlik güçlerince Ardahan'da karantina altına alındılar.

Senemoğlu köy heyeti Ardahan'da karantinaya alındı

Göle'nin en büyük köylerinden olan Senemoğlu köyü, Covid-19 vakası nedeni ile 20 günlük karantina sonrası 5 gün daha karantinaya alındı.

Bu karar sonrasında köy muhtarı ve heyeti, ilçe kaymakamı Haluk Koç ile görüşmek için geldikleri kaymakamlık binasında güvenlik güçlerince Ardahan'da karantina altına alındılar.

Karantina alanını terk ettikleri gerekçesi ile Ardahan'a götürülüp karantinaya alınan köy heyeti, güvenlik güçlerinin denetiminde izinli olarak geldiklerini, köy halkının ihtiyaçları ve hayvanlarının ihtiyaçları için geldiklerini belirterek karantina alanını terk ettikleri için köy dışında karantinaya alındılar.

Yetkililer, yasal olarak hiç bir kolluk görevlinin, karantina altında olan insanlara izin verme yetkisinin olmadığını belirtirken, karantina alanını terk eden köy heyetiyle, İlçe Kaymakamı Haluk Koç'un görüşemediği belirtildi.