Şenol Güneş: Kazanmak için sahaya çıkacağız

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda maçı öncesinde yaptığı açıklamada, grup maçlarına iyi başladıklarını belirterek, “İnşallah yarın burada bitireceğiz” dedi.

Şenol Güneş: Kazanmak için sahaya çıkacağız

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın oynanacak olan İzlanda karşılaşması öncesinde soruları yanıtladı.

Grup maçlarına iyi başladıklarını belirten Güneş, “Burada başlamıştık ve inşallah yarın burada bitireceğiz. İyi başlamak istemiştik ve yarın da iyi bitirmek istiyoruz. Fransa bu grubun favori takımıydı. İzlanda ile çekişeceğimiz aşikardı. Gelişmeler sonucunda avantaj bizde görünüyor ama hiçbir şeyin garantisi yok. Yarın puan veya puanları alırsak garanti etmiş oluruz. Bu maçlarda hak ettiğimizin karşılığını almış oluruz. Bize düşen görev yarın bu işi bitirmek. Tüm takım olarak soğukkanlı olmak zorundayız. Daha önceki oyunlar gibi oynayacağız. Zor bir rakiple oynayacağız. Fizik gücü iyi olan, duran topları iyi kullanana ve uzun yüksek topları alarak bunlarla hücum eden bir takım. Bütün bu tedbirleri alarak takımımızı sahaya süreceğiz. Keyifli başlayıp keyifli bitirmek istiyoruz. Bugüne kadar olumlu işler yaptık. İnşallah yarın taraftarla birlikte futbolun güzelliklerini sunarız” ifadelerini kullandı.

“Yarın hiçbir mazeretimiz olmayacak”

Gruptaki rakiplerden Fransa’nın daha iyi oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu ifade eden Şenol Güneş, “Fransa maçlarını oynadığımız koşullarla İzlanda maçının koşulları farklıydı. Planlamada İzlanda’da 2 maç içeride, 2 maç dışarıda oynandığını biliyoruz. Orada kaybettik ve oynadığımız bir maçın ardından gerçekleştirdiğimiz bir seyahatin ardından kaybettik. İlk kez perşembe günü oynayacağız. İzlanda bunu iyi değerlendirdi. Cuma akşamından itibaren toplandılar ve bugün İstanbul’a geldiler. Orada bir maç oynayıp buraya gelmek daha farklıydı. Yarın bir mazeretimiz olmayacak. Kendi gücümüzü gösterip üstünlük sağlamak istiyoruz, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Beraberlik de bize yetiyor ama biz kazanmak için sahaya çıkacağız. Sadece rakibe karşı bazı tedbirlerimiz olacak. Biz kendi oyunumuzu oynayacağız” diye konuştu.