Şenol Güneş'i kızdıran tazminat konusu! Şenol Güneş ilk kez konuştu

Dün TFF'nin A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıklamasının ardından Şenol Güneş ilk kez konuştu. Deneyimli teknik adam Şenol Güneş tazminat konusunda kendisini kızdıran noktaları dile getirdi.

Şenol Güneş'i kızdıran tazminat konusu! Şenol Güneş ilk kez konuştu

A Milli Takım'da yolların ayrıldığı teknik direktör Şenol Güneş, bu gelişmenin ardından ilk kez konuştu.

TFF, dün A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı. Kararın ardından deneyimli hoca ilk kez konuştu.

Şenol Güneş, ayrılık sonrası gazeteci Ertuğrul Özkök'e yaptığı açıklamada, "Dün ne dediysem bugün de o. Dünkü görüşmede kalsın dediler. Bugün de ‘Git’ dediler. Namusumuzla geldik, namusumuzla gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özkök, TFF'nin kararı öncesi de Güneş ile konuştuğunu belirterek, o görüşmeyi aktardı.

Güneş, yabancı kuralı konusunda, “Yabancı futbolcu konusunda Başkan’la (Nihat Özdemir) fikirlerimiz farklı. Dedim ki; ‘11 yabancıyla başlayalım, 5 yıllık plan yapalım 7’ye kadar indirelim. Bu arada 19 yaş grubunda da altyapıda mecburen gelişme olacak ve bu zaman sonunda havuzumuzda Türk oyuncu sayısı çoğalsın. Eğer oyuncu sayımız fazlaysa yabancıyı bırak.’ Şu anda bıraktığımız yabancılar ne oluyor, hem idari hem ekonomik hem de teknik olarak kulüpler batıyor" ifadelerini kullandı. 

Şenol Güneş tazminat konusunda ne dedi? 

Güneş, tazminat tartışmasıyla ilgili olaraksa şunları söyledi:

En Sinirlendiğim konu: “Maalesef beni buradan vurmaya çalışıyorlar, ben de işte buna çok sinirleniyorum. Bunu Sadri bey (Şener) çıkardı, Trabzon’da onunla da konuştum. Dedim; ‘Sana borcum var mı?’ Yok. Ona kızdığım için bunu bilerek yapıyorlar.

Hep diyorum kolayı var benim mukavelem var, ne aldığım belli, şartlar belli. Daha önce de yaşadım ben bunları. Eğer böyle bakacaksak benim 2002 yılındaki federasyondan bile alacağım var. Benim birçok kulüpte alacaklarım var. Beni bilenlerin bunları özellikle konuşmasına kızıyorum. Bilerek bunları yazmak haksızlık.Gazetecilerden biri diyor ki; 15 milyon lira, diğeri diyor ki 30 milyon lira, bir öteki diyor 52 milyon lira.. Kardeşim nereden çıkardın bunu? Varsa ve bilmiyorsan da sorarsın oraya. Tazminat dediğin şey yazılan bir şeydir. Kaynak: Hürriyet